galobasket

Όπως λέμε καλό μπάσκετ, όπως λέμε Γκάλης…

Το ντέρμπι της Πάτρας που κατέληξε σε μάχη Οικονόμου-Παπαδόπουλου!

Posted by akilas στο 2 Νοεμβρίου 2008

Πραγματικά απίστευτα σκηνικά έγιναν στο Πατρινό ντέρμπι ανάμεσα στην Ολυμπιάδα Πατρών και στον Απόλλωνα. Ο τελευταίος νίκησε 86-85 την Ολυμπιάδα αλλά αυτά που ακολούθησαν επισκίασαν τα πάντα. Δείτε τα παρακάτω 2 βίντεο από τη συνέντευξη τύπου του Νίκου Οικονόμου και του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Γενικά όλα τα βίντεο βρίσκονται στον σύνδεσμο αυτό

Για λεπτομέρειες διαβάστε τα παρακάτω άρθρα:

άρθρο 1

άρθρο 2

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο αυτό (στο οποίο δεν φαίνεται ο συγγραφέας του κειμένου):

«Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν από τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, όταν ο Παπαδόπουλος πήρε τάιμ άουτ, το οποίο ο Οικονόμου θεώρησε ότι ήταν… ανφέρ. «.

Η ανακοίνωση της Ολυμπιάδας για το περιστατικό

Θα ήθελα να πάρετε θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό με βάση το βίντεο και τα άρθρα. Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια στιχομυθία.

Υ.Γ. Παραθέτω σε φωτό το δάσος της Στροφυλιάς (βλέπε σχόλιο 2)

17 Σχόλια to “Το ντέρμπι της Πάτρας που κατέληξε σε μάχη Οικονόμου-Παπαδόπουλου!”

  1. Manager said

    Δεν παμε καλα. Παντως ο Παπαδοπουλος στο βιντεο φαινεται πολυ προκλητικος.

  2. akilas said

    Και εγώ θεωρώ αρκετά προκλητικό τον Παπαδόπουλο για να μην πω καμιά χειρότερη κουβέντα.

    Όλα ξεκίνησαν από την κουβέντα του Παπαδόπουλου ότι ο Γιώργαρος έβαλε 7/8 τρίποντα που δεν έχει ξαναβάλει ποτέ στη ζωή του. Εϊναι τουλάχιστον άκομψο να λες κάτι τέτοιο για έναν παίκτη με μεγάλη ιστορία στο μπάσκετ εκτός αν θεωρούμε ιστορία μόνο την Α1.

    Πάντως στην Αχαϊα από χθες συντελείται μια μεγάλη καταστροφή. Προκειται για το δάσος της Στροφυλιάς το οποίο φαίνεται να έχει καεί από την Παλιά Μανωλάδα μέχρι το διβάρι. Μιλάμε για πολλά στρέμματα σε έναν από τα ωραιότερα δάση της Ελλάδας, της Μεσογείου αλλά και της Ευρώπης.

    Για την ιστορία το δάσος αυτό είχε περίπου έκταση 300.000 στρεμμάτων στο παρελθόν και τώρα πριν τη φωτιά η έκτασή του υπολογιζόταν (από ντόπιους) στα 18.000 στρέμματα. Μετά τη φωτιά θα δούμε τι θα δείξει η νεκροψία. Περισσότερες πληροφορίες για το δάσος στον σύνδεσμο αυτό:
    http://www.infocenterpatras.gr/strofilia.php

    Η έκταση αυτή μειώθηκε κυρίως από την συνεχή «καρπουζοποίηση» του δάσους από συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού. Επίσης οι υποτιθέμενοι δρόμοι που είχαν φτιαχτεί για την πυροσβεστική ήταν δύσβατοι ή πολλές φορές δεν υπήρχαν λόγω της πτώσης δέντρων. Όλως τυχαίως χθες στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι.

    Κρίμα και πάλι κρίμα.

  3. akilas said

    Η συνέχεια της κόντρας έχει ως εξής:
    http://www.gazzetta.gr/content/view/14706/6/

  4. geof said

    Ασφαλώς και είναι απαράδεκτη (όσο μπορώ να κρίνω από το ρεπορταζ) η συμπεριφορά του Παπαδόπουλου.

    Αλλά τι να πει κανείς για τον γεν. γραμματέα της ΕΟΚ που πάει στην Πάτρα να δει το ντέρμπυ της πόλης και κάνει δηλώσεις σαν οπαδός του Απόλλωνα! …εδώ το απαράδεκτος είναι λίγο.

  5. Alex Mymbru # 15 said

    Και οι προπονητές άνθρωποι είναι. Τι νομίζετε, ότι όλοι είναι με τον σταυρό στο χέρι; Πάντως, δεν θα πω ποιος έχει δίκαιο, αλλά όταν μιλάει ο Παπαδόπουλος, ο Οικονόμου φαίνεται ότι τον διακόπτει. Αυτά είναι κυρίες και κύριοι τα ωραία του μπάσκετ. Λίγο μεγαλύτερη προσοχή στις μικρές κατηγορίες. Να μην ξεχάσω να πω ότι στην Α2 ΕΣΚΑΘ, ο ιστορικός Περριαβός ξεκίνησε με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Πάμε για άνοδο! Άσχετο αλλά προς ενημέρωση του akilas

  6. akilas said

    Φίλε Αλεξ Μουμπρού στη Μαγνησία γνωρίζω ομάδα Περραιβό και όχι όπως την έγραψες. Μήπως έχεις κάνει λάθος; Εκτός αν πρόκειται για νέα ομάδα. Θέλω να σου πω ότι στο μπλογκ αυτό είναι ο καθένας ελεύθερος να κάνει αναφορές σε μπασκετικά ζητήματα/δρώμενα.

    Είναι γεγονός ότι πολύ μεγάλη πίεση χρόνου σε ότι κάνω σχετικά με το μπλογκ, πίεση η οποία δεν μου επιτρέπει ακόμη και Σάββατα να επισκέπτομαι παιχνίδια Α2 ή Β Εθνικής κάτι που ήθελα πολύ φέτος.

    Ως εκ τούτου περιορίζομαι σε τηλεοπτικές «αναγνώσεις» των μπασκετικών γεγονότων όπου ακόμη και αυτές είναι δύσκολες.

    Για το θέμα που ανέφερες για τον Παπαδόπουλο θεωρώ ότι είναι υποτιμητική η έκφραση που χρησιμοποίησε για τον Γιώργαρο ενώ δείχνει εκτός εαυτού αμέσως μετά τη διακοπή. Ο δε τρόπος που ομιλεί είναι επιεικώς απαράδεκτος. Αν έχει μεσολαβήσει κάτι άλλο πριν στο παιχνίδι δεν το γνωρίζω αλλά ειλικρινά τέτοια εικόνα δεν περίμενα να δω σε συνέντευξη τύπου και ειδικά από προπονητή που νίκησε η ομάδα του.

    Αλεξ Μουμπρου είμαστε πάντα ανοιχτοί σε αναφορές στις μικρότερες κατηγορίες, απλά η έλλειψή παρακολουθησης των κατηγοριών αυτών από την πλευρά με τοποθετούν εκτός παιχνιδιού.

    Υ.Γ.1. Επειδή αναφερομάστε στην Αχαϊα πριν κανα μήνα περίπου είχα ακούσει μπασκετική διαφήμιση για τη δημιουργία νέας ομάδας στον Δήμο Δϋμης με υπεύθυνο κάποιον Πετρόπουλο. Είναι η πρώτη φορά που ακούω σε ραδιόφωνο της επαρχίας μπασκετική διαφήμιση που αφορά την δημιουργία νέας ομάδας.

    Υ.Γ.2. Μια και αναφέρθηκες σε ομάδα της Θεσσαλίας ποιά η γνώμη σου για τους Κατσαρέ, Παπαχρήστο των Τρικάλων;

    Υ.Γ.3. Άσχετο αλλά η αναφορά δημοσιογράφου ότι ο Χαριτόπουλος γνωρίζει τα βασικά του μπάσκετ με έκανε να πέσω από τον καναπέ.

  7. sasa danilovic said

    Φυσικά και ο Χαριτόπουλοξέρει τα βασικά του μπάσκετ, αφού έμαθα να παίζει στην Αρειανάρα….

  8. Μπάκι Μπλάιχερτ said

    Ρε σεις σε έναν αγώνα του Απόλλωνα δεν πήγα και έγινε χαμός. Αλλά ότι ο Παπαδόπουλος έχει ξεφύγει, έχει ξεφύγει. Αρκεί να δει κανείς την εκφορά του λόγου του και τις μικρές κοφτές του προτάσεις για να το καταλάβει αυτό. Βέβαια και η παλιά μου συμπάθεια ο Νικόλας τα έκανε θάλασσα. Μόνο σε τοπικά γίνονται αυτά με μπουνιές και βρισιές. Αλλά ότι ειπώθηκαν αλήθειες φυσικά και ειπώθηκαν. Και η σχέση Δελημπαλταδάκη – Οικονόμου μάλλον υπάρχει αλλά και κάτι σοβαρό έκανε ο Παπ στον ΠΑΟ. Άντε βγάλε άκρη. Αλλά αφού κατάντησε η πόλη να παίζει ντέρμπι Α2 με 3.000 κόσμο καλά να πάθει…
    Υ.Γ. Ποια βασικά; Εδώ μιλούσε για την άριστη τεχνική του….

  9. akilas said

    Ενδιαφέρον πληροφορίες για την αποχώρηση Παπαδόπουλου – Παναθηναίκού παρατίθενται στους doubleteamades:

    Εφιάλτης..

  10. sakis tzalalis said

    http://www.mats.gr/view.php?artid=980

    τα βιντεάκια όλα εδώ…εντάξει όντως είναι ουρανοκατέβατος ο οικονόμου και είναι γνωστό πως δουλειά του βρήκε ο δελημπαλταδάκης σαν ανταμοιβή για τα όσα του είχε χαρίσει σαν παίκτης. αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν παπαδόπουλο να συμεπριφέρεται τόσο προκλητικά απέναντί του? όλοι οι χαρακτηρισμοί του είναι επιεικώς απαράδεκτοι…και βέβαια για εμάς που είμαστε πλέον συνάδελφοί του, γνωρίζουμε πολύ καλά το ποιόν του αλλά και τον λόγο που έφυγε τόσο από τον παναθηναϊκό όσο και από την Εθνική. κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία τελικά…
    ντροπή!

  11. sakis tzalalis said

    και κάτι άλλο…δεν αντέχω να βλέπω ρε παιδιά ο νομός αχαΐας να έχει τρεις ομάδες στην Α2…ήμαρτον πια! φτίαξτε μια πόλη-ομάδα να χτυπάει ευρωλίγκα στην Α1….έλεος! με τους γραφικούς παράγοντες….(μπογο-καραπάνο-πορτοκαλάς)…

    μην ξεχνάτε μεγάλο πρωτάθλημα στην α εσκανα γυναικών με τερψιθέα γλυφάδας να ξεκινάει με 2-1 νίκες…ήττα-σοκ πάντως από τον φοίνικα μεσα στην εδρα μας αυτή την αγωνιστική…άντε να συνέλθουμε γιατί έχουμε και άλλο ντέρμπι…κυριακή 6.30 με πορφύρα στο κλειστό Αγίου Τρύφωνα (οδός Γεννηματά)

  12. Manager said

    Τι πα να πει ουρανοκατεβατος? Δεν πρεπει ολοι οι προπονητες να ξεκινουν καπου την καριερα τους?

    Ο Περασοβιτς την ξεκινησε στην ΤΑΟΥ! Αυτο απο που κατεβηκε? Απο τον Αρη? Ο Γιαννακης απο την Εθνικη Ελλαδας και πει λεγοντας…

    Οσο για την Πατρα, εχεις δικιο, ως πριν 2 σεζον ειχε ομαδα που κερδιζε τον πρωταθλητη Ευρωπης!

  13. sakis tzalalis said

    ουρανοκατέβατος θα πει ότι μόλις τελείωσε την παικτική του καριέρα, χωρίς δίπλωμα χωρίς σχολή καμία, τον πήρε ο μάνατζέρ του να κάνει το αγροτικό μισή χρονιά στα σπάτα (Α εσκα) και του βρήκε ομάδα στην α2 την επόμενη. και βέβαια μαζί του πήγε 7-8 παίκτες σαν δώρο…για τη νακρίβεια όχι ουρανοκατέβατος αλλά δελημπαλταδοκατέβατος…χαχα!

  14. Manager said

    Οταν πηρε την Εθνικη το 97 ο Γιαννακης ειχε διπλωμα? Η προπονησε εστω στην Α εσκα?

    Γι’αυτο λεω, δεν εχει καμια σημασια, αρα δεν ισχυει ο χαρακτηρισμος του Παπαδοπουλου.

  15. akilas said

    Το θέμα είναι πως ορίζει ο καθένας το ουρανοκατέβατος. Για κάποιους ουρανοκατέβατος είναι αυτός που χωρίς να έχει προπονήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα αναλαμβάνει τις τύχες ομάδας σε υψηλή κατηγορία.

    Για κάποιους το γεγονός και μόνο ότι ένας παίκτης έχει αγωνιστεί σε υψηλότατο επίπεδο για χρόνια, τον καθιστά αυτομάτως έτοιμο για να ξεκινήσει προπονητική καριέρα.

    Πάντως να λες ουρανοκατέβατο έναν άνθρωπο με την ιστορία του Οικονόμου θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον φάουλ. Αν π.χ. ο Γκάλης πήγαινε να προπονήσει ομάδα Α2 χωρίς να έχει προπονήσει άλλη ομάδα θα τον λέγαμε ουρανοκατέβατο και ότι η ιστορία είναι για μουσεία(όπως είπε ο Παπαδόπουλος);

  16. sakis tzalalis said

    πάντως ακίλα μεγάλη ατάκα ο παπ…άκου για τα μουσεία!

  17. akilas said

    Σάκη εκ των υστέρων σου απαντάω:

    μόλις πρωτοάκουσα το βίντεο ενστικτωδώς με την έκφραση μουσείο και τον τρόπο που το είπε γέλασα με την ψυχή μου. Αυτή είναι η αλήθεια. Τι ατάκα πέταξε ο άνθρωπος!

    Πάντως θέλω πολύ θράσος ή πολλά νεύρα για να μιλήσεις έτσι!

    Άκου τι είσαι; Μουσείο;

Σχολιάστε