galobasket

Όπως λέμε καλό μπάσκετ, όπως λέμε Γκάλης…

Σκέψεις πριν τον κρίσιμο 4ο τελικό.

Posted by akilas στο 5 Ιουνίου 2011

Ήθελα να γράψω άρθρο πριν τον κρίσιμο τέταρτο τελικό καθώς δεν θα ήθελα να γράψω πολλά από αυτά έπειτα από τον 4ο τελικό. Θα κάνω έναν μήνι απολογισμό του τι έχουμε δει μέχρι τώρα με την επισήμανση ότι το τρίτο παιχνίδι δεν το έχω δει δεύτερη φορά για πολλούς λόγους παρα τη θέλησή μου.

Μέχρι τώρα η ομάδα που έχει καλύτερη χημεία, οργάνωση και σχέδιο στο παιχνίδι της είναι ο Παναθηναϊκός. Τη μάχη των πάγκων την κερδίζει μέχρι τώρα ο Ομπράντοβιτς.

Αυτά είναι με τίτλους τα πρώτα συμπεράσματά μου. Ειχα και έχω τις επιφυλάξεις μου αναφορικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού. Για περισσότερα πάνω στο θέμα αυτό μπορείτε να διαβάσετε τα σχολια του άρθρου . Στην πορεία της χρονιάς είχαμε και προβλήματα τραυματισμών (Βασιλόπουλος, Νεστέροβιτς) τα οποία ο Ιβκοβιτς δεν έκρινε σκόπιμο να τα αντιμετωπίσει μέσω νεων προσθηκων αλλά μέσα από την αξιοοποίηση του υπάρχοντος εμψυχου δυναμικου… Έμεινα ο Ολυμπιακός με πεντάρια τον Μπουρούση και τον Γλυνιαδάκη και κατά συνθηκη τον Μαυροκεφαλίδη. Στο 3 από εκεί που ξεκίνησε με 4 λύσεις στην πορεία έμεινε για διάφορους λόγους με μια, λέγε με Παπανικολάου, και εσχάτως με άλλη μισή καθώς μόνο έτσι μπορώ να εκλάβω την επαναχρησιμοποίηση του Πελεκάνου. Ο Κέσελ δυστυχώς ήταν ωσεί παρών φέτος.

Εκείνο που δεν κατάφερε σε όλη την χρονιά ο Ιβκοβιτς ήταν να ταιριάξει τους ακόλουθους 4 παίκτες: Σπανούλη, Γκόρντον, Παπαλουκά και Τεοντόσιτς. Οι 4 αυτοί δεν μπορούν να ταιριάξουν γιατί θέλουν κυρίως την μπάλα στα χέρια τους για να δημιουργήσουν. Από την αρχή το λέγαμε και τελικά ακόμη και αν κερδίσει σήμερα ο Ολυμπιακός η χημεία δεν βρέθηκε ποτέ από τον «σοφο».

Άκουγα προχθές τον Σωτήρη Γεωργίου να λέει ότι ο Παπαλουκάς δεν έχει καλές σχέσεις με τον Ίβκοβιτς, γεγονός που το αγνοούσα αλλά μετά το τρίτο παιχνίδι ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι συνέβαινε. Οι περισσότεροι στην κερκίδα του Ολυμπιακού με το παραμικρό λάθος κράζουν τον Παπαλουκά κυρίως με επιχείρημα κοίτα πως παίζει και παίρνει 3 εκατομμύρια. Η οποιαδήποτε συσχέτιση της απόδοσης με τα χρήματα θα βάλει ηττημένο τον Παπαλουκά, όμως για να δουμε λίγο πως στην σειρά των τελικών αντιμετώπισε ο Ντούντα τον Θοδωρή.

Ο Ϊβκοβιτς σαν αρχάριος χρησιμοποιεί και αξιοποιεί τον Παπαλουκά με τον χειρότερο τρόπο εκθέτοντάς τον στο κοινό το οποίο είναι ήδη φτιαγμένο. Στα περισσότερα σχήματα τον είχε ταυτόχρονα με τον Σπανούλη και τον Τεοντόσιτς παρκάροντας τον στην επίθεση στη θέση 3 στην αδύνατη πλευρά λες και είναι ο Σούμποτιτς και γράφει από τη γωνία (προστέθηκε το σχόλιο αυτό στις 23:24  στις 6/6)!! Με άλλα λόγια τον αξιοποιεί στην επίθεση χωρίς να περνάει η μπάλα από τα χέρια του παρα μόνο για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Οταν ειδικά είναι σε μαν του μαν η διάταξη του Παναθηναϊκού δίνει την ευκαιρία για βοήθειες στους παίκτες του Ζοτς.

Οι γνωστοί άγνωστοι του Ολυμπιακού αρχίζουν: μπήκε μέσα και δεν έδωσε ρυθμό….Μα πως να δώσει ρυθμό ρε άνθρωποί μου όταν τον έχουν παρκάρει στη γωνία ειδικά στο 2ο και 3ο παιχνίδι της σειράς. Στη δε άμυνα σε τέτοια τραγικά κατά τη γνώμη μου σχήματα που επιλέγει ο Ιβκοβιτς βρίσκει ευκαιρία ο Ζοτς να βάλει μέσα τον Καιμακογλου και να ποστάρει τον Παπαλουκά . Το αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός αποκομίζει εύκολα οφέλη σε επίθεση και άμυνα αφου στην άμυνα ο Παπαλουκάς είναι ακίνδυνος τις περισσότερες φορές πλάγια. Στη ζώνη η «πλαγιοποίηση» του Θοδωρή έχει κάποια θετικά οφέλη καθώς κινείται στην πλάτη της αμυνας δημιουργώντας τριγωνάκια κάποια φορές…

Εχω αναφερθεί κατά κόρον στα σχήματα με τα οποία ταιριάζει ο Παπαλουκάς, σχήματα τα οποία σχεδόν ποτέ δεν επιλέγει ο Ντούντα. Εϊναι φανερό ότι έχει επιλέξει να δώσει προβάδισμα επιλογών στην τριπλέτα των Τεοντόσιτς, Σπανούλη και Γκόρντον.

Δεν θα τον κακολογήσει κάποιος γι αυτό αλλά στα 3 μέχρι τώρα παιχνίδια ο Τεοντόσιτς είναι τουλάχιστον κακός για να μην πω καταδικαστικός για την ομάδα του. Κατά τα άλλα ο Παπαλουκάς την πληρώνει με αποκορύφωμα το 3ο παιχνίδι όπου έπαιξε 5 λεπτά σε σχήματα με τα οποία δεν ταίριαζε. Εκτός όλων των άλλων τον σήκωσε 2 φορές ο Σέρβος πριν το τέλος δύο δεκαλέπτων στα τελευταία περίπου 30 δευτερόλεπτα. Το ένα από τα 2 αυτά δεκάλεπτα ήταν στο τέλος του αγώνα και θεωρώ τουλάχιστον ασεβή την κίνηση του Ιβκοβιτς να σηκώσει για αλλαγή τον Παπαλουκά σε ένα παιχνίδι που είχε κριθεί. Κάποιος θα πρέπει να πει στον Σέρβο ότι ο Παπαλουκάς δεν είναι 16χρονος και θα έπρεπε να τον αντιμετωπίζει με μεγαλύτερο σεβασμό τουλάχιστον ως προς αυτό το θέμα.

Ο Ίβκοβιτς άθελά του εκθέτει τον έμπειρο παίκτη του Ολυμπιακού και συνεχίζει να πιστεύει, δικαίωμά του, το μεγάλο ταλέντο που λέγεται Μίλος Τεοντοσιτς, ο οποίος τα έχει βρει σκούρα με την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Ο Ζοτς από την άλλη πλευρά δεν πολυασχολείται με πολύπλοκα θέματα. Στην επίθεση τα πράγματα είναι απλά:

-παίζουμε πικ εν ρολ με τον παίκτη που φυλάει ο Τεοντόσιτς

– στις συνεχείς αλλαγές παικτών στα πικ εν ρολ ψάχνουμε το μις ματς του Μπατιστ ή τον Διαμαντίδη στο ένας με έναν

– ποστάρουμε στα μις ματς τους παίκτες ειδικά όταν ο Ολυμπιακός έχει σχήματα με 3 κοντούς.

Απλά και ξεκούραστα.

Στην άμυνα με τις σωστές του αρχές και τις ζώνες ματς απ μπερδεύει τους κόκκινους.

Θα ήθελα να γράψω πολλά ακόμη για τα παιχνίδια αυτά. Θα αναφερθώ σε 3 τελευταία σημεία:

– στο 2ο παιχνίδι εκτιμώ ότι αδίκησε αρκετά τον Ολυμπιακό η διαιτησία

– η χρησιμοποιήση του Γλυνιαδάκη στο πρώτο παιχνίδι θα μπορούσε να δώσει σημαντικότατη βοήθεια στον Ολυμπιακό

– συνολικά καλύτερη ομάδα μέχρι τώρα εμφανίζεται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μου έδωσε την εντύπωση στο 3ο παιχνίδι ότι γύρισε τον διακόπτη κάποια στιγμή

– καλύτερο κοουτσάρισμα μέχρι τώρα ο Ομπράντοβιτς.

Τα προγνωστικά μου για το σημερινό παιχνίδι είναι με το μέρος του Παναθηναϊκού, αλλά σε ένα παιχνίδι πάντα όλα μπορούν να συμβούν.

Υ.Γ.1. Μέσα σε όλα τα άσχημα που συμβαίνουν στις μέρες μας σε πολιτικοκοινωνικό επίπεδο είχαμε και την απόλυση του Γιάννη Ψαράκη από τη NOVA, ενός από τους λίγους δημοσιογράφους τους οποίους εκτιμώ ανεπιφύλακτα. Κρίμα και πάλι κρίμα.

Υ.Γ.2. Τι έκανε ο Λεμπρον; !! Πρώτη φορά είδα το βίντεο αυτό:

Advertisements

16 Σχόλια to “Σκέψεις πριν τον κρίσιμο 4ο τελικό.”

 1. Tsartsaris said

  Ψευτικο το βιντεο.

 2. Tsartsaris said

  Καλα να του κανουν… αυτος ο ανυρωπος πληρωνεται για να γραφει τετοιες μαλακιες

  http://basketblog.gr/pages/ViewContent.aspx?l=1&e=c&p=3&c=150&m=1

  Μηδεν γνωσεις, μηδεν ερευνα, μηδεν ψαξιμο… ετσι εμαθαν, να βγαζουν ευκολο χρημα μεσα σε μερικα λεπτα γραφοντας μα..κιες. Στο καλο.

  • akilas said

   @ Τσαρτσαρης

   Συμφωνα με εσένα το άρθρο αυτό περιέχει άχρηστα πράγματα για να το πω κομψά όπως το ανέφερες. Για να είσαι τόσο εμφατικός θα έχεις βρει πολλά λάθη πάνω στα γραφόμενα του συγκεκριμένου άρθρου, λάθη τα οποία περιμένουμε για να βελτιώσουμε τη γνώση μας πάνω στο δαιδαλώδες αυτό θέμα. Δηλώνω ότι έχω σταματήσει να παρακολουθώ το θέμα Ευρωλίγκα – συμβόλαια…. και το παρακολουθώ μόνο με Α1κεντρική προσόγγιση.

   Κατά τη γνώμη σου καλά έκαναν και απόλυσαν τον Γιάννη Ψαράκη γιατί έχει μηδέν γνώσεις, δεν κάνει έρευνα και ψάξιμο και βγάζει εύκολο χρήμα.

   Ηθελα να σε ρωτήσω αρχικά αν παρακολουθείς την πορεία του συγκεκριμένου δημοσιογράφου όλα αυτά τα χρόνια.

   Μηδέν ψάξιμο ο Ψαράκης;
   Μηδέν έρευνα;
   Μηδέν γνώσεις;

   Μήπως τον έχεις μπερδέψει με κάποιον άλλο; Στο ρωτάω με όλη την καλή διάθεση γιατί τα 3 κριτήρια που έβαλες είναι τα 3 «δυνατότατα» σημεία του συγκεκριμένου δημοσιογράφου.

   Ο άνθρωπος μια ζωή κάνει έρευνα και ψάχνεται προκειμένου να μας δώσει το κάτι διαφορετικό. Θέλω να πιστεύω ότι η γενίκευση σου οφείλεται σε εσφαλμένο δείγμα γιατί αλλιώς …..

 3. Tsartsaris said

  Σορρυ

  http://basketblog.gr/pages/ViewContent.aspx?l=1&e=i&p=3&c=150&m=1&w=0&t=1&i=73065

  • akilas said

   Αυτή είναι η είδηση:
   http://www.superbasket.gr/permalink/141061.html
   που θα δώσει μια ώθηση στην απαξιωμένη Α1.

   Ένας από τους λόγους που έχουν μεγάλες ευθύνες οι αιώνιοι είναι ότι δεν χρησιμοποίησαν την επιρροή τους στην Ευρωλίγκα ώστε να συμμετέχει εδώ και καιρό απευθείας στους ομίλους τουλάχιστον η τρίτη ομάδα της Ευρωλίγκα.

   • Bane said

    Σύμφωνοι, πάντως αν συμπεριληφθεί και ο 4ος από Ελλάδα, ας ξεκινά από προκριματικά Ευρωλίγκας όχι κατευθείαν όμιλο. Να μην απαξιωθεί ο μικρός τελικός (βλ. ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ αύριο)…

    Πάντως γενικά, είμαι ο μοναδικός που σπάζεται με τα συμβόλαια ομάδων με Ευρωλίγκα?
    Είμαι ο μόνος που προτιμά το παλιό σύστημα (με αναθεωρήσεις και προσαρμογές στην εποχή βέβαια)?
    Δηλαδή αξιολόγηση ανά χώρα και συμμετοχή στην Ευρωλίγκα του πρωταθλητή από καθεμιά – και από εκεί και πέρα του 2ου η/και 3ου ανάλογα με δυναμικότητα της κάθε χώρας………..

 4. Bane said

  Οπωσδήποτε μονταρισμένο το βίντεο.
  Δεν παίζει να κάνεις τέτοιο σουτ χαλαρότατος μόνο με καρπό από την άλλη μπασκέτα, εκτός αν είσαι ο Χούλκ («Δως μου δυο κατοστάρικα» κλπ κλπ) ή ο Ποπάυ με φουλ σπανάκια κλπ……………….
  Απόδειξη είναι το αμέσως επόμενο βίντεο (που προτείνεται μόλις τελειώσει το συγκεκριμένο), όπου φαίνεται η δύναμη που χρειάζεται για να φτάσει η μπάλα.

  • akilas said

   Προσπαθώ να καταλάβω πως το έφτιαξαν το βίντεο. Πάντως είναι αδύνατο να σουταρε με καρπό με τέτοια άνεση και να τα έβαζε κιόλας. Δεν έχω δει ακόμη το επόμενο βίντεο, θα το δω…

   Εχασε και το Ντάλας γαμώτο.

   • Bane said

    Η μπάλα δε φαίνεται να είναι ψεύτικη – προϊόν μοντάζ.
    Μια περίπτωση είναι η ύπαρξη δεύτερης μπάλας, δηλ. μία μπάλα να φεύγει από τα χέρια Λεμπρόν, ενώ δεύτερη να προσγειώνεται στο καλάθι (π.χ. από σούτ κάποιου κρεμασμένου ή/και αιωρούμενου παίκτη που είναι τοποθετημένος ψηλότερα από το πεδίο λήψης της κάμερας)…
    Πάντως κι έτσι να είναι, και αυτό το σούτ δύσκολο είναι. Δικαίως λοιπόν πανηγυρίζουν οι άλλοι, αλλά για τον «αιωρούμενο» που χώνει 3-4 τέτοια συνεχόμενα!

 5. pros tsartsaris said

  pas kala re tsartsaris? o psarakis einai o monos pou kanei diethnes – na mi po kai elliniko – basketiko reportage apo tous ellines dimosiokafrous. pas kala? esy apo pote ksekinises na asxolise me to basketaki kai poies oi gnoseis sou? pantos, sorry kiolas alla perimena kai apo afto edo to blog pio prosektiki antimetopisi se toso evesthito thema. an einai na ginomaste xoros gia na vrizoun kai na prospathoun na eksontosoun ta kanalia tous dimosiografous pou apolioun, as to kleisoume kalytera

  • akilas said

   Φίλε προς Τσαρτσαρής

   εσυ πως θα αντιμετώπιζες το θέμα αυτό; εγω επέλεξα τον τρόπο με τον οποίο διάβασες και επέλεξα να αναφερθώ στο ατυχές και στενάχωρο γεγονός της απόλυσης στο κυρίως σώμα του άρθρου.

   Από τον Τσαρτσαρής περιμένουμε να στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες που εξαπέλυσε στον Γιαννη Ψαράκη…

   Νομίζω ότι η θέση μου ήταν ξεκάθαρη. Αν ήθελες μια πιο εμφατική αντιμετώπιση είναι άποψή σου, αν και επαναλαμβάνω ότι η θέση μου ήταν ξεκάθαρη. Δεν νομίζω ότι έχω να λογοδοτήσω κάτι πάνω σε αυτό.

   Δεν νομίζω επίσης ότι ισχύει το ακόλουθο:
   «na ginomaste xoros gia na vrizoun kai na prospathoun na eksontosoun ta kanalia tous dimosiografous pou apolioun»

   Εκτός όλων των άλλων περιμένουμε την απάντηση του Τσαρτσαρής. Ο καθένας κρίνεται γι αυτά που γράφει….

 6. Ακύλλα,θα πρότεινα να σβήσεις τα σχόλια του «Τσαρτσαρή». Δεν στοιχειοθετείται κάτι το μεμπτό σε όσα γράφει ο Γ.Ψ. Ας το λήξω εδώ,διότι η αλητεία ξεχειλίζει τις τελευταίες ημέρες…ο Ψαράκης είναι πρότυπο αθλητικογράφου κατ΄εμέ και χαιρόμαστε πάρα πολύ που στο fanzine που εκδίδουμε συνεργαζόμαστε -ανιδιοτελώς- (και) μαζί του.

  Ευχαριστώ

  υ.γ. για κανέναν σχεδόν λόγο δεν πρόκειται την σήμερον ημέρα να υπερασπιστεί κάποιος σώφρον άνθρωπος την οποιαδήποτε απόλυση

 7. akilas said

  Πιζήτα

  δεν θα σβήσω το σχόλιο του Τσαρτσαρή γιατί εκτός των άλλων περιμένουμε μια «στοιχειοθέτηση» αρχικά των μα…κιων όπως ανέφερε και έπειτα όλων των άλλων που αναφέρθηκαν περι μηδεν γνώσεις, έρευνας….

  Οταν ένα συγκεκριμένο άρθρο το χαρακτηρίζεις με προσβλητικό τρόπο πάει να πει ότι είσαι σίγουρος για τα λάθη του άρθρου αλλά και για όλα τα άλλα που γράφτηκαν…Αναμένουμε.

  Αναφέρθηκα με ήπιο και κομψό τρόπο στον Τσαρτσαρής γιατί περιμένω εξηγήσεις όταν εξαπολύει επιθέσεις σε έναν δημοσιογράφο κόσμημα κατά την γνώμη μου, όπου δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Τόσα χρόνια είναι ένας ακούραστος εργάτης του αθλήματος που παράγει έργο πολύτιμο για εμάς που τον διαβάζουμε και τον παρακολουθούμε. Δεν περιμένω από κανέναν να μου διαμορφώσει άποψη για τον Γιάννη Ψαράκη για θέματα έρευνας, δουλειάς, ψαξίματος, όπως πιστεύω ότι αυτό ισχύει για όλους όσους παρακολουθούν χρόνια την πορεία του συγκεκριμένου δημοσιογράφου.

  Το σχόλιο αυτό ήρθε πάνω στη στιγμή που απολύθηκε από τη ΝΟΒΑ γεγονός τουλάχιστον λυπηρό. Το σχόλιο αυτό σίγουρα με στενοχωρεί και με προσβάλλει καθώς έχω διαμορφωμένη γνώμη για τον Γιάννη Ψαράκη η οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από τον Τσαρτσαρής . Η ήπια αντίδρασή μου δεν συνιστά αποδοχή των γραφομένων του Τσαρτσαρής αλλά ακριβώς το αντίθετο.

  Βρέθηκα και εγώ στην δύσκολη θέση της υποδοχής ενος τέτοιου σχολίου, αλλά δεν συμφωνώ για το σβήσιμό του καθώς υπάρχουν και αυτές οι προσβλητικές απόψεις. Ο καθένας χαρακτηρίζεται από τα γραφόμενά του όπως και ο Τσαρτσαρής από τον οποίο περιμένουμε μια εξήγηση, διόρθωση;

  Είναι η πρώτη φορά , απ όσο θυμάμαι, που μπαίνω σε σκέψεις να σβήσω μήνυμα. Επι του παρόντος δεν πρόκειται να το κάνω καθώς αναμένω απάντηση από τον Τσαρτσαρής σε όλα αυτά που εξαπέλυσε.

 8. Tsartsaris said

  Κατ’αρχας ο τυπος εχει αλλαξει το κειμενο του συγκεκριμενου αρθρου μετα το κραξιμο μου σε ενα φορουμ (και ολως τυχαιως χρησιμοποιησε πανω κατω αυτα που εγραψα εγω

  λινκ http://basketballforum.gr/topic_298.0.html

  Τα εχω ψηλοαναλυσει εκει στα επομενα μου ποστ, βεβαια τωρα καπως τα σουλουπωσε βασιζομενος στα ποστ μου (ειδικα η τελευταια του παραγραφος για Μαρουσι και Αζοφμας που δεν υπηρχε στο αρχικο του αρθρο και το αναφερω εγω στο φορυμ και το προσεθεση αυτος μετα βγαζει ματι)

  Ο ιδιος τυπος ειχε μια φορα αντιγραψει και μεταφρασει ολοκληρο αρθρο του ball in europe σαν δικο του.

  Αλλα επειδη φαινεται πως ο τυπος απλα δεν το κατεχει το θεμα και απλα αντιγραφει, λογικο ειναι να εκανε μερικα λαθη παλι. Με μια 1η αναγνωση.

  Η ΚΚ Ζαγκρεμπ θα παει απ’ευθειας ομιλους. Για 2η Κροατικη (οπως και Σερβικη, Σλοβενικη η αλλη Αδριατικη χωρα) δεν ξερουμε ακομη γιατι θα αποφασισει η Αδριατικη Λιγκα βαση μιας ειδικης βαθμολογιας που εχουν, των τελευταιων 3 σεζον σε ολες τις διοργανωσεις).

  Βαζει την Γκαλιλ στα προκριματικα. Δεν εχει 2η ομαδα η Ισραηλ φετος. Αυτο θα συνεβαινε αν το επαινε αλλη ομαδα εκτος της Μακαμπι.

  Η Μπενετον δεν θα παιξει προκριματικα. Θα παιξει το Μιλανο.

  Μεσα στα τριετη εγγυημενα δεν ειναι η Παρτιζαν αλλα η Προκομ. Η Παρτιζαν θα παιξει ως πρωταθλητρια Σερβιας με μονοετες. Τα μονοετη συμβολαια θα ειναι 9 και οχι 8. Μεσα σε αυτα θα ειναι Μπιλμμπαο, Καντου και Χιμκι.

  Στα προκριματικα δεν εβαλε Γαλατασαραι (θα παιξει προκριματικα οτι και να γινει στους τελικους και ομιλους αν το παρει), Μπανβιτ και αλλα…

  Η Μπιλμπαο θα παιξει προκριματικα οτι και να γινει ενω αν το παρει θα παιξει ομιλους η θα περιμενει καποιο πολυ πιθανο σεναριο.

  Λεει «Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβεί και οι τίτλοι σε Ισπανία και Τουρκία πάνε σε Μπαρτσελόνα και Φενέρμπαξε/Ούλκερ, που είναι και τα φαβορί, τότε ενδέχεται να… περισσέψει μία θέση, η οποία δεν αποκλείεται να καταλήξει στην Ελλάδα και στον 3ο του πρωταθλήματός μας. »

  Καμια σχεση με την πραγματικοτητα… το σεναριο να μετακινηθει καποια ομαδα απ’ευθειας σφορα τη Μπιλμπαο και οχι Ελληνικη ομαδα. Αρκει να παρουν πρωταθλημα 2 εκ των ΤΣΣΚΑ, Σιενα και Φενερ. Τοτε θα παει ομιλους οτι και να κανει στην Ισπανια.

  Δεν υπαρχουν τριτεις wild cards. Μονο μονοετεις.

  Προς το τελος λιγο πολυ παραδεχεται πως δεν το εψαξε και πολυ το θεμα με το » με βάση τα περσινά δεδομένα»

  Χαιρω πολυ…

 9. Βane, oύτε γω αρέσκομαι στα «εγγυημένα»,τί πάει να πει εξάλλου εγγύηση στον πρωταθλητισμό;Οι Αφοί έκαναν πολύ ορθά τότε που δεν συμμετείχαν στην παρθενική Ευρωλίγκα,όπως κι οι ΤΣΣΚΑ/Μακάμπι/Εφές και δεν συμμαζεύεται,ασχέτων των κινήτρων,κριτηρίων και όρων που είχαν ως ομάδες. Καλώς ή κακώς το μπάσκετ πλέον πορεύεται ακόμη και σε τέτοια ζητήματα πίσω από το ποδόσφαιρο,μην πω κι από άλλα…Όταν η FIBA έφτιαξε το μοντέλο,πολλοί το αντέγραψαν τώρα πια όμως αντιγράφει.

 10. Tsartsaris said

  Η Ευρωλιγκα ανακοινωσε τις ομαδες http://www.euroleague.net/news/i/86156/180

  Για να αναλυσουμε τωρα τα λαθη που επισημανα στο αρθρο του κυριου

  1. «Η ΚΚ Ζαγκρεμπ θα παει απ’ευθειας ομιλους. Για 2η Κροατικη (οπως και Σερβικη, Σλοβενικη η αλλη Αδριατικη χωρα) δεν ξερουμε ακομη γιατι θα αποφασισει η Αδριατικη Λιγκα βαση μιας ειδικης βαθμολογιας που εχουν, των τελευταιων 3 σεζον σε ολες τις διοργανωσεις).» CHECK

  2. «Βαζει την Γκαλιλ στα προκριματικα. Δεν εχει 2η ομαδα η Ισραηλ φετος. Αυτο θα συνεβαινε αν το επαινε αλλη ομαδα εκτος της Μακαμπι.» CHECK

  3. «Η Μπενετον δεν θα παιξει προκριματικα. Θα παιξει το Μιλανο.» CHECK για Μπενετον. Την Αρμανι δεν την εβαλαν προκριματικα γιατι σκοπευουν να της δωσουν αδεια τυπου Α

  4. «Μεσα στα τριετη εγγυημενα δεν ειναι η Παρτιζαν αλλα η Προκομ. Η Παρτιζαν θα παιξει ως πρωταθλητρια Σερβιας με μονοετες. Τα μονοετη συμβολαια θα ειναι 9 και οχι 8. Μεσα σε αυτα θα ειναι Μπιλμμπαο, Καντου και Χιμκι.» CHECK

  Η Παρτιζαν οντως δεν ειναι μεσα στα τριετη αλλα εβγαλαν και την Προκομ γιατι θα μειωσει το μπατζετ της. Τα μονοετη συμβολαια ειναι οντως 9 οπως ειπα και οχι 8. Μεσα σ’αυτες ειναι και η Μπιλμπαο και Καντου οιπως ειπα αλλα οχι και η Χιμκι που θα παιξει προκριματικα.

  5. «Στα προκριματικα δεν εβαλε Γαλατασαραι (θα παιξει προκριματικα οτι και να γινει στους τελικους και ομιλους αν το παρει), Μπανβιτ και αλλα…» CHECK

  6. Η Μπιλμπαο θα παιξει προκριματικα οτι και να γινει ενω αν το παρει θα παιξει ομιλους η θα περιμενει καποιο πολυ πιθανο σεναριο.

  Λεει ο κυριος στο αρθρο του “Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβεί και οι τίτλοι σε Ισπανία και Τουρκία πάνε σε Μπαρτσελόνα και Φενέρμπαξε/Ούλκερ, που είναι και τα φαβορί, τότε ενδέχεται να… περισσέψει μία θέση, η οποία δεν αποκλείεται να καταλήξει στην Ελλάδα και στον 3ο του πρωταθλήματός μας. ”

  Καμια σχεση με την πραγματικοτητα… το σεναριο να μετακινηθει καποια ομαδα απ’ευθειας σφορα τη Μπιλμπαο και οχι Ελληνικη ομαδα. Αρκει να παρουν πρωταθλημα 2 εκ των ΤΣΣΚΑ, Σιενα και Φενερ. Τοτε θα παει ομιλους οτι και να κανει στην Ισπανια.

  Το πηρε ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσα και Φενερ, αρα η Μπιλμπαο πηγε απ’ευθειας ομιλους. Ενω και Η Γαλατασαραι πηγε προκριματικα οπως και ειπα, οτι και να γινοταν σε αλλα πρωταθληματα. CHECK

  Και ομως σχεδον η πλειονοτητα των Ελληνικων σαιτ ακομη γραφουν ανακριβειες, ακομη και μετα την ανακοινωση της Ευρωλιγκα, πραγμα το οποιο δειχνουν την φτωχη τους κατανοηση των συστηματων της Ευρωλγικα.

  Ενω οι Ελληνες «ρεπορτερ» εγραφαν πως ο Αρης θα παει και αυτος Ευρωλιγκα, τωρα λενε πως θα παει με 3 η Ελλαδα.

  Η Πραγμαιτκοτητα ειναι πως τωρα ο Αρης εχει περισσοτερες πιθανοτητες (ελαχιστες, αλλα περιοσσοτερες απο πριν) καθως καταργηθηκε η θεση της Ολλανδιας και δημιουργηθηκε μια επιπλεον θεση.

  Συνολικα υπαρχοθν 3 θεσεις. Η μια θα παει Μιλανο, η δευτερη μαλλον Αλμπα και η τριτη ειναι ακομη ανοιχτη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: