galobasket

Όπως λέμε καλό μπάσκετ, όπως λέμε Γκάλης…

«Βασιλακόπουλος vs Συρίγος» για το θέμα του προπονητή της Εθνικής!

Posted by akilas στο 10 Φεβρουαρίου 2011

Διάβασα τις προάλλες το άρθρο του superbasket με τίτλο: «Το ξέσπασμα του Βασιλακόπουλου (video)» . Μου κέντρισαν το ενδιαφέρον πολλά από αυτά που είπε ο ισχυρός άνδρας του Ελληνικού μπάσκετ, αλλά θα σταθώ κυρίως στο ζήτημα του μελλοντικού προπονητή της Εθνικής ομάδας.

Μπορεί να ακούσει κανείς στο παρακάτω βίντεο:

τα ακόλουθα λόγια του Γιώργου Βασιλακόπουλου(όπως τα αποκρυπτογράφησα με κόπο λόγω χαμηλής φωνής):

«Αλλά το να μας κατηγορούν ότι έχουμε αφήσει ακέφαλη την Εθνική ομάδα, αυτό είναι παράλογο, διότι δεν υπάρχει Εθνική ομάδα για να μείνει χωρίς κεφάλι. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή Εθνική ομάδα. Η Εθνική ομάδα θα μαζευτεί μετά το τέλος του πρωταθλήματος, έτσι εκεί τον Ιούλιο. Άρα λοιπόν δεν είναι σοβαρή αυτή η προσέγγιση. Είμαστε πολύ κοντά, ε αυτή την στιγμή βρισκόμαστε μεταξύ 3 υποψηφίων, όσο να ναι κλείνει ο κατάλογος για διαφόρους λόγους και ελπίζω ότι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα ξέρετε και το όνομα του προπονητή.»

Στις 27/8/2008 ο Φ.Συρίγος είχε γράψει ένα άρθρο με τίτλο: Με Γιαννάκη ή μήπως με Γιάννη…» όπου τελείωνε με το ακόλουθο υστερόγραφο:

«Α, και επειδή δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση η αντικατάσταση του Γιαννάκη, ας έχουν υπόψη τους ότι μετά την κατάργηση του ασυμβίβαστου, ο Ιωαννίδης δεν έχει πια τυπικό κώλυμα όπως το 2004! Για σκεφτείτε λοιπόν με υπουργό – προπονητή στον πάγκο της, τι θαύματα θα κάνει αυτή η ομάδα…
Είσαι, Γιάννη, να πάρεις τη ρεβάνς;» , το οποίο είχε εκπλήξει αρκετό κόσμο. Σε εκείνο το άρθρο ανέπτυσσε την επιχειρηματολογία του ο έμπειρος δημοσιογράφος αναφορικά με την καταλληλότητα του Παναγιώτη Γιαννάκη για τον πάγκο της Εθνικής.

Μεταξύ άλλων επιχειρημάτων ένα από τα κύρια επιχειρήματα του Φ.Συρίγου ήταν το γεγονός ότι η ενασχόληση του Γιαννάκη με τον Ολυμπιακό τον αποτρέπει στο να αφοσιωθεί στο έργο και στις ανάγκες της Εθνικής ομάδας συμπέρασμα άλλωστε το οποίο προκύπτει και από τα παρακάτω γραφόμενα:

«Αν λοιπόν, από τη μια ήταν μόνο η εθνική και από την άλλη ο Γιαννάκης, δεν θα ετίθετο κανένα θέμα? θα συνέχιζαν μαζί για όσο καιρό θα το ήθελαν. Ομως από τον περασμένο Φεβρουάριο ο Γιαννάκης είναι πρωτίστως προπονητής του Ολυμπιακού, γεγονός που τον φορτώνει με πολύ μεγάλες ευθύνες και δεν του επιτρέπει να λειτουργεί για την εθνική ομάδα όπως άλλοτε όταν είχε την ευθύνη του Αμαρουσίου.

Ολα αυτά αποδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου που έληξε, όταν ο Γιαννάκης, στην προσπάθειά του να αναμορφώσει την ομάδα του Ολυμπιακού και να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αμέλησε τις υποχρεώσεις του προς την εθνική. Δηλαδή δεν μπόρεσε να φτιάξει το κατάλληλο πρόγραμμα προετοιμασίας (γι’ αυτό και η ομάδα δεν έπαιξε ούτε ένα φιλικό ματς μεταξύ Προολυμπιακού και Πεκίνου, με αποτέλεσμα να μην έχει αγωνιστικό ρυθμό στο εναρκτήριο ματς με την Ισπανία), ούτε και να έρθει σε επαφή με τους παίκτες που σκεπτόταν να καλέσει, με συνέπεια να μην γνωρίζει τι είχαν στο μυαλό τους. Και έτσι έφαγε στα μούτρα την άρνηση του Ντικούδη, ο οποίος προτίμησε να ξεκουραστεί… »

Τώρα θα γίνω λίγο εμπρηστικός και θα ενστερνιστώ πλήρως για τις ανάγκες του άρθρου τα λεγόμενα του Γιώργου Βασιλακόπουλου και θα σκεφτώ τι θα σκεφτόταν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος όταν ο Φίλιππος Συρίγος έγραφε τα παραπάνω για τον Π.Γιαννάκη:

» Μα καλά τι λέει ο Φίλιππας. Γιατί κατηγορεί τον Γιαννάκη ότι δεν μπόρεσε να συγκεντρωθεί στις υποχρεώσεις του στην Εθνική λόγω Ολυμπιακού; Αφού δεν υπάρχει Εθνική ομάδα μέχρι τον Ιούλιο, άρα δεν χρειάζεται και προπονητής μέχρι τότε. Όταν τελειώσει ο Παναγιώτης με τον Ολυμπιακό θα ξεκουραστεί λίγες ημέρες και θα έρθει έπειτα να συνεισφέρει στην προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας. »

Η άνεση με τις οποία ο Φ.Συρίγος χρησιμοποιεί το ρήμα αποδείχθηκε (βλέπε παραπάνω τη λέξη αποδείχθηκαν) θα μπορούσε και εμένα να με οδηγήσει στο ακόλουθο αυθαίρετο συμπέρασμα:

«Όπως αποδείχθηκε η ενασχόληση στην Εθνική ενός προπονητή που δούλευε «full time» δεν ήταν ικανή για να τερματίσουμε σε υψηλότερη θέση από την θέση του βλάκα »

Για να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα θα ήθελα να παραθέσω την διαφωνία μου για μια τοποθέτηση του Σωτήρη Γεωργίου , τον οποίο έχω σε υψηλή εκτίμηση, σε εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την έμφαση της προτίμησής του στον κ.Σφαιρόπουλο. Ο εν λόγω δημοσιογράφος ανέφερε και την προτίμησή του σε κάποιον άλλο προπονητή αλλά ειλικρινά δεν συγκράτησα το όνομά του.

Απλά διαφωνώ στο να είμαστε κατηγορηματικοί σε κάποια προτίμησή μας όταν τα αποτελέσματα στον πάγκο της Εθνικής εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Όπως αποδόθηκε μέρος της προπέρσινης επιτυχίας στον προπονητή του Κολοσσού έτσι και φέτος θα μπορούσε να του αποδοθεί μέρος της αποτυχίας σε όρους αποτελέσματος.

Ειλικρινά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον Έλληνα προπονητή σε τέτοιο βαθμό ώστε να βροντοφώναζα π.χ. ή ο Κατσικάρης ή ο Σφαιρόπουλος.

Σε διλήμματα του τύπου:

Μαρκόπουλος ή Μπαρτζώκας;

Σφαιρόπουλος ή Ζούρος;

Πεδουλάκης ή Πρίφτης;

Μπαρτζώκας ή Σφαιρόπουλος;

μου είναι πολύ δύσκολο να προτιμήσω κάποιον με τέτοιο τρόπο ώστε να είμαι βέβαιος για την επιλογή μου. Θα χρησιμοποιήσω στο σημείο αυτό κάποια λεγόμενα του μεγάλου Φάνη Χριστοδούλου, ο οποίος όπως είχα αναφέρει και στο άρθρο: εκτιμά ότι ο νέος προπονητής θα πρέπει να είναι Έλληνας και πρωτίστως καλός ψυχολόγος καθώς δεν μπορεί να παίξει ο προπονητής της Εθνικής σημαντικό ρόλο στο αγωνιστικό κομμάτι και οι παίκτες κάνουν τον προπονητή..

Αλήθεια ποιοι νομίζετε ότι είναι οι τρεις υποψήφιοι για να αναλάβουν το κοουτσάρισμα της Εθνικής Ελλάδος;

 Σχετικά άρθρα:

Και τώρα τι κάνουμε

Συρίγος για Ολυμπιάδα και Γιαννάκη

Advertisements

3 Σχόλια to “«Βασιλακόπουλος vs Συρίγος» για το θέμα του προπονητή της Εθνικής!”

 1. banou said

  Καλησπέρα Ακίλα,
  γνώμη μου είναι ότι ο προπονητής θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:
  1. φθηνός
  2. υποτακτικός
  Αυτά αρκούν. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ομοσπονδία είναι σε αναζήτηση βοηθού προπονητή. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει και τον ρόλο του πρώτου προπονητή χρόνια τώρα. Γι’ αυτό και είναι τυπική η διαδικασία ανεύρεσης κάποιου που θα τον πλαισιώσει.

 2. akilas said

  Banou έψαξα στο site σας και παρέθεσα σχετικό άρθρο για προπονητή που είχατε γράψει, αλλά έχω την αίσθηση ότι είχατε γράψει ένα άλλο άρθρο με περισσότερες πληροφορίες – γρίφους το οποίο δεν κατάφερα να βρω από αναζήτηση που έκανα στο blog σας.

  Κάποια προγνωστικά σου;

  Κάπου γράφεται για Ζούρο, κάπου γράφτηκε για Γιαννάκη, κάποιοι λένε για Μπαρτζώκα.

  Άσχετο και θα ήθελα τη γνώμη σου για τον Μαρκόπουλο στα εξής σημεία:
  γιατί δεν ακούγεται καν το όνομά του. Με ποιο κριτήριο είναι τόσο καλύτεροι π.χ. ο Σφαιρόπουλος, ο Μπαρτζώκας, ο Ζούρος ώστε να μην ακουστεί καν το όνομά του. Φταίει π.χ. ότι δεν είναι μετρ στις δημόσιες σχέσεις όπως άλλοι;

  Προσοχή δεν δείχνω προτίμηση με την παραπάνω αναφορά. Στην δημοσκόπηση ψήφισα άλλωστε Ομπράντοβιτς για αρκετούς λόγους, αν και δεν τον βλέπω.

  Εγώ θα έβαζα προπονητή τον Συρίγο πάντως με βοηθό Βασιλακόπουλο ή Βασιλακόπουλο πρώτο και υπεύθυνο τύπου Φίλιππα!!

 3. banou said

  Πέρα από το επικοινωνιακό κομμάτι υπάρχει μια περισσότερο σημαντική παράμετρος: ο ατζέντης (ή το γραφείο) που εκπροσωπεί τον κάθε προπονητή και εν προκειμένω η σχέση με την Ομοσπονδία. Γι’ αυτό δεν ακούγεται…
  Πάντως λέγεται ότι ορισμένα ονόματα που ακούστηκαν, βγήκαν πρόωρα ώστε να καούν. ΠΑΣΟΚικές πρακτικές του ’80, που ο «πατερούλης» δεν διστάζει ποτέ να επικαιροποιήσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: