galobasket

Όπως λέμε καλό μπάσκετ, όπως λέμε Γκάλης…

Δημοσιογράφοι.

Posted by akilas στο 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΔHΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (από παλιότερη σελίδα έγινε η μεταφορά)

Το Ευρωμπάσκετ τελείωσε. Στη σελίδα αυτη θέλουμε τη γνώμη σας για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το χώρο του μπάσκετ . Τα ονόματα πολλά

Μαγουλάς

Περπερίδης

Χατζηγεωργίου

Συρίγος Φίλιππας

Συρίγος junior

Σκουντής

Ασπρούλιας

Φιλέρης

Ιωάννου

Καρύδας

Δρυμώνας

Παπαδογιάννης (ο αγαπημένος του galobasket)

Καβαλιεράτος

Κογκαλίδης

Κοντός

Γεωργίου

Σωτηρίου

Μπατής

…… και φαντάζομαι και οι γνώμες ακόμη περισσότερες. Σας περιμένουμε να καταθεσετε την γνώμη σας για κάποιον μπασκετικό κυρίως δημοσιογράφο και όχι μόνο.

gallis Says:
10 Οκτωβρίου 2007 σε 11:14 διόρθωσηΣτο χθεσινό παιχνίδι ο Τάσος Μαγουλάς είπε ότι μέχρι το 2018-20 καμία Ευρωπαϊκή ομάδα δεν θα συμμετάσχει στο ΝΒΑ. Εκείνη την χρονική περίοδο περίπου είπε πώς κάποια Ευρωπαϊκή ομάδα με το Λονδίνο πιο πιθανή έδρα της λόγω εγγύτητας με τις Η.Π.Α. πιθανότατα θα συμμετάσχει στο ΝΒΑ. Όλα αυτά προέκυψαν από συζητήσεις με τους ιθύνοντες του ΝΒΑ σύμφωνα με τον Τάσο Μαγουλά.

Οπότε σύμφωνα με τον ίδιο τον δημοσιογράφο που είναι μεσα στα πράγματα οι φίλοι των ΤΣΣΚΑ, ΠΑΟ και Ρεάλ που είχαν αναφερθεί σαν υποψήφιες προς ένταξη στο ΝΒΑ μάλλον θα πρέπει να σταματήσουν να ελπίζουν. Πάντως για την διεξαγωγή επίσημων παιχνιδιών του ΝΒΑ σε Ευρωπαϊκό έδαφος, όπως δήλωσε ο Στερν εγώ τουλάχιστον δεν άκουσα να λένε κάτι.Αν εσείς ακούσατε παρακαλώ ενημερώστε με.

Πάντως όταν ακούω Μαγουλάς το πρώτο πράγμα που μου έρχεται είναι το περίφημο ρόδι που σημαίνει η λέξη Γρανάδα και πώς του έκλεψε την ατάκα ο Σκουντής. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος προσπαθεί να λανσάρει ένα άλλο είδος ρεπορτάζ αλλά θεωρώ ότι χάνει το μέτρο ώρες ώρες.

Δημήτρης Says:
16 Οκτωβρίου 2007 σε 23:23 διόρθωσηΧαίρετε!
Θα σχολιάσω όσους γνωρίζω κι έχω παρακολουθήσει.

Μαγουλάς
Υποθέτω ότι έχει πολλές γνώσεις για NBA αφού δεν χάνει ποτέ ευκαιρία να το επιδείξει ή κάνει καλό homework. Καταντά πάντως κουραστικός μερικές φορές με τις παραθέσεις εγκυκλοπαιδικών στοιχείων που αφορούν μόνο σε όσους ασχολούνται τόσο όσο αυτός.

Περπερίδης
Αντιπαθητικός! Πολύ δήθεν και καθώς πρέπει! Δεν ξέρω πόσο χρονών είναι αλλά μοιάζει με 60άρη κρυμμένο στο σώμα 30άρη. Ανήκει στο παρελθόν. Αν όντως έχει δίπλωμα προπονητή μου φαίνεται πολύ θετικό ότι δεν κουράζει μιλώντας συνέχεια για συστήματα όπως κάνουν άλλοι…

Χατζηγεωργίου
Ο πιο αντιπαθητικός από όλους. Δεν αντέχεται! Επίσης δεν γίνεται να είσαι καλός σε όλα, πρέπει να επιλέξει ένα άθλημα για να γλιτώσουμε από τα υπόλοιπα.

Συρίγος Φίλιππας
Δεν τον θυμάμαι από τα παλιά (ήμουν μικρός). Την περασμένη χρονιά όμως που τον παρακολουθούσα στην Ευρωλίγκα ήταν πολύ καλός, αρκεί να μην είχε μαζί και άλλο σχολιαστή. Εκεί τον πιάνει μια μεγαλομανία που ενοχλεί. Απορώ πως τον αντέχουν όσοι σχολιάζουν αγώνες μαζί του. Ακόμα και να έχει μερικές φορές δίκιο όταν διορθώνει, το κάνει με προσβλητικό τρόπο.

Συρίγος junior
Αντιγράφει πολύ τον πατέρα του και έχει εξελιχθεί σε κακέκτυπο. Αυτό είναι κάτι που κουράζει. Έχει γνώσεις αναμφισβήτητα αλλά για να πει κάτι συγκεκριμένο πρέπει πρώτα να πετάξει μερικές αχρείαστες μπούρδες.

Σκουντής
Έχει γίνει συνήθεια, τουλάχιστον στα παιχνίδια της Εθνικής. Τον έχω ταυτίσει με αυτά και μου κακοφαίνεται όταν μεταδίδει Α1. Θα πει κι αυτός τα δικά του, θα κουράσει αλλά έχει γίνει καλτ πλέον. Αυτό που έκανε βέβαια μετά το “Βάλτο αγόρι μου” με ενόχλησε (εκμετάλλευση)

Ασπρούλιας
Αυτός ο άνθρωπος δυσκολεύεται να μιλήσει ελληνικά και όταν προβαίνει στο έγκλημα να ρωτήσει κάποιον ξένο στα αγγλικά…ΑΙΣΧΟΣ. Δεν μπορεί να προφέρει καμία πρόταση κάτω των 30 λέξεων προφανώς, γι’αυτό μας ζαλίζει με *$)#&&% κάθε φορά που απαντά σε μια ερώτηση.

Ιωάννου
Μου είναι πολύ συμπαθής. Δεν κουράζει, μιλάει όσο και όπου πρέπει. Πάρα πολύ καλός. Αυτό που με χαλάει είναι που στο ποδόσφαιρο γίνεται πολύ κάφρος κάνοντας τον ρεπόρτερ του ΟΣΦΠ, εκεί γίνεται αγνώριστος.

Καρύδας
Πολύ συμπαθητικός και αυτός. Πολυπράγμων τόσο όσο! Από τους καλύτερους. Από αυτόν κόλλησα με το NFL! Απορώ γιατί άφηνε τον Φ.Συρίγο να του την λέει στο final4.

Παπαδογιάννης (ο αγαπημένος του galobasket)
Ούτε κρύο, ούτε ζέστη! Με νευριάζει το ύφος όταν περιγράφει. Επίσης αυτές οι κορώνες στο ράδιο (που έγιναν και σποτάκια) με την Εθνική είναι πολύ δήθεν και εκνευριστικές.

Μπατής
Δεν τον θυμάμαι από τα παλιά. Όσες φορές τον άκουσα πέρσι στην ΕΡΤ δεν μου άρεσε.

Απ’ότι καταλάβατε τις περισσότερες φορές που βλέπω μπάσκετ έχω νεύρα!

gallis Says:
17 Οκτωβρίου 2007 σε 0:25 διόρθωσηΓια τον Περπερίδη δεν θέλω να πάρω θέση επί της ουσίας. Την αφήνω τη γνώμη μου για αργότερα.
Θα ήθελα απλά να σου αναφέρω ένα στοιχείο όχι τόσο δημοσιογραφικό αλλά “βιογραφικό” το οποίο έχει ενδιαφέρον: είναι ο μόνος δημοσιογράφος της ΕΡΤ που γνωρίζω ο οποίος αρνήθηκε τη μονιμότητα της ΕΡΤ.

Ο Μαγουλάς μου τη δίνει γιατί θέλει να κάνει επίδειξη πολλές φορές για θέματα άσχετα με το αθλητικό κομμάτι και προκειμένου να κάνει την επίδειξή του προβαίνει σε τρομερές επαναλήψεις του τύπου Γρανάδα σημαίνει ρόδι, ρόδι σημαίνει Γρανάδα…

Καρύδας εξαιρετικός στη δουλειά του αλλά αυτή η σχέση του με τον Φίλιππα Συρίγο ξενίζει πολύ κόσμο. Σε αντίθεση με τον Παπαδογιάννη που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του ο Καρύδας δυστυχώς δεν σηκώνει κεφάλι όταν έχει αντίθετη άποψη ο κ.Συρίγος. Είναι από τους λίγους που ασχολήθηκε με τα προβλήματα της Α2 όταν οι άλλοι δημοσιογράφοι σφύριζαν αδιάφορα.

Ιωάννου- Ασπρούλιας δεν τους συμπαθώ. Δεν μου αρέσουν οι δημοσιογράφοι οι οποίοι άθελά ή ηθελημένα βγάζουν “οπαδική” ταυτότητα. Πάντως Ασπρούλιας όσο και να μην διακρίνεται για την λεκτική του ευφράδεια το γεγονός ότι προέρχεται από τον χώρο του μπάσκετ του δίνει κάποιους πόντους παραπάνω.

Γιώργος Συρίγος: κληρονόμος της προίκας του πατέρα του στη δημοσιογραφία, εξαιρετικά διαβασμένος, ισχυρογνώμων λόγω των επιχειρημάτων που έχει αναπτύξει από την θεωρητική του κατάρτιση, αλλά δείχνει τάσεις ότι θα πάρει τα αρνητικά χαρακτηριστικά του πατέρα του.

Συρίγος Φίλιππας: ισχυρογνώμων ως εκεί που δεν παίρνει. Είναι από τους ελάχιστους δημοσιογράφους που σχολιάζουν διαιτητικά τις φάσεις των παιχνιδιών και στηριζόμενος στην γνώση του αθλήματος τις περισσότερες φορές ευστοχεί. Κάποιες όμως φορές που σε πρώτο χρόνο κάνει λάθος μετά από λίγο επιμένει ότι είχε δίκιο αποδεικνύοντας την απίστευτη ισχυρογνωμοσύνη του. Για τη στάση του απέναντι στους συνεργάτες του τα είπες όλα. Ειδικά αυτοί οι σκηνοθέτες έχουν ακούσει…
Πολύ καλός στην θεωρητική και παροδική κατασκευή θεωρημάτων προκειμένου να στηρίξει και να διασφαλίσει προβλέψεις του και εκτιμήσεις του (σώσιμο παρτίδας η τρίτη θέση…..), αίσθηση του ότι τα ξέρει όλα ακόμη και περισσότερα από προπονητές,παίκτες…
Για τον κ.Συρίγο θα μπορούσα να γράφω σελίδες αλλά δεν έχω όρεξη να συνεχίσω.

Για τον αγαπημένο μου Νίκο Παπαδογιάννη το αν έχει ύφος ή όχι εξαρτάται πώς το εκλαμβάνει κανεις. Μου το έχουν πει πολλοί αυτό για το ύφος οπότε θεωρώ ότι είσαι στην πλειοψηφία τους. Ανεξάρτητα του υφολογικού του μανδύα εγώ εστιάζω στην ουσία των λεγομένων και γραφομενων του. Τα γραπτά του πλην πολύ λίγων περιπτώσεων με βρίσκουν σύμφωνο σε τέτοιο βαθμό που θεωρώ ότι έχει μπει στο μυαλό μου.

Lullaby Says:
7 Νοεμβρίου 2007 σε 11:37 διόρθωσηΓραφικότερος και από τη Σαντορίνη: Ασπρούλιας.
Σκιάζομαι κάθε φορά που τον βλέπω ρε παιδί μου!
Αγαπημένος: Παπαδογιάννης.

gallis Says:
7 Νοεμβρίου 2007 σε 11:45 διόρθωσηΣυμφωνώ για τον δεύτερο 100% και σε μεγάλο ποσοστό για τον πρώτο. Δεν έχει το παιδί την άνεση του λόγου, ενώ ταυτίζεται άθελά του αρκετά με μια ομάδα και αυτό δεν κρύβεται εύκολα.

Για τον Περπερίδη που αρκετοί τον κριτικάρουν πολύ αρνητικά, τον συμπαθώ αρκετά ως πάρα πολύ. Φαντάζομαι ότι θα γίνει κουβέντα πάνω σε αυτό.

Lullaby Says:
7 Νοεμβρίου 2007 σε 12:02 διόρθωσηΚαλά να ήταν μόνο το “οπαδιλίκι” που βγάζει φορά, εδώ αν κάτσεις και θυμηθείς τις ερωτήσεις που κάνει ειδικότερα στους διεθνείς, θα γελάς μια εβδομάδα.
Χαρακτηριστικά θυμάμαι με την επιστροφή της Εθνικής από Ιαπωνία, που γινόταν το έλα να δεις στο αεροδρόμιο, είχε αρπάξει σχεδόν από τον λαιμό τον Κακιούζη και σχεδόν τον κατηγορούσε επειδή δεν προφήτεψε κάτι για το Μουντομπάσκετ. Ξέρεις, με στύλ σοβαρό-αστείο. Ε ο άνθρωπος γελούσε στην κάμερα..
Για Περπερίδη δεν έχω καταλήξει να σου πω την αλήθεια. Επειδή έχει παρουσιάσει κατά καιρούς και βόλεϊ και καμιά φορά και ποδόσφαιρο, δεν μπορώ να πω με σιγουριά περί μπασκετοσύνης του.
Γνώσεις έχει, συμπαθής είναι, αλλά μέχρι εκεί.

gallis Says:
7 Νοεμβρίου 2007 σε 12:15 διόρθωσηΑρχικά τον συμπαθώ σαν φυσιογνωμία, το γεγονός ότι παρουσιάζει και άλλα αθλήματα δεν πρέπει να σε προδιαθέτει αρνητικά. Π.χ. Παπαδογιάννης είναι εξαιρετικός στο Αγγλικό ποδόσφαιρο, Καρύδας στο Αμερικάνικο..Εντάξει αν έρχεται στο μυαλό σου ο πολυαθληματίας Χατζηγεωργίου τότε ναι καταλαβαίνω την αρνητική προδιάθεσή σου για κάποιον που ασχολείται με πολλά αθλήματα.

Περπερίδης διαθέτει δίπλωμα προπονητή μπάσκετ, για κάποιους αυτό δεν λέει τίποτα για μένα κάτι λέει.

Σε γενικές γραμμές πάντως τα περισσότερα αθλητικά δρώμενα τα βλέπω με σιγανή φωνή.

Συμφωνώ με αυτά που λες με Ασπρούλια, εκείνο επίσης που δεν μου αρέσει καθόλου είναι η κληρονομικότητα του επαγγέλματος είτε αυτή προέρχεται από συγγένεια είτε από αλληλοβοήθεια είτε από πονηρά πράγματα είτε είτε…Δυστυχώς δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες στην αθλητική δημοσιογραφία και ειδικά στο χώρο του μπάσκετ.

Lullaby Says:
7 Νοεμβρίου 2007 σε 12:21 διόρθωσηΆσε…για το τελευταίο που λες, δυστυχώς τα παραδείγματα είναι τόσα πολλά που χάνεις το μέτρημα.
Δεν θέλω να μιλήσω για πρόσωπα ή καταστάσεις συγκεκριμένα ούτε και να γενικεύσω, λέγοντας πως όλοι έτσι μπήκαν στην αθλητική δημοσιογραφία, αλλά δυστυχώς επαναλαμβάνω, η πλειοψηφία έχει πάρει ευκαιρίες που δεν τις αξίζει.
Και μιλάω για τους πιο νέους-νέες.
Έγραψα νομίζω και στο doubleteam.wordpress για παιδιά που ξέρω ότι τραβάνε όλο το κουπί σε εφημερίδες και κανάλια και επειδή δεν κάθονται ή δεν γλύφουν κανένα μένουν στάσιμοι και απλήρωτοι.

gallis Says:
7 Νοεμβρίου 2007 σε 12:27 διόρθωσητα ξέρω από πρώτο χέρι και κάποιος άλλος θα στα πει ακόμη καλύτερα αργότερα φαντάζομαι.

Το πράγμα έχει ως εξής: καμιά κατοσταριά πάνε στο εργαστήρι δημοσιογραφίας (για ένα μόνο αναφέρομαι, υπάρχουν και άλλα τέτοια) δίνουν κανα μύριο ή και βάλε, κάποιοι στην πορεία την κάνουν ενώ οι εναπομείναντες πηγαίνουν για εκπαίδευση σε μεγάλες αθλητικές εφημερίδες όπου τραβάνε όλη τη λάντζα απλήρωτοι για όσο αντέξουν και όταν απογοητευτούν έρχεται η νέα φουρνιά να συνεχίσει τη λάντζα.

Στο κορυφαίο εργαστήρι, ένας γνωστός μου μπήκε στο μισθολόγιο της ιστοσελίδας του φορέα που έχει το εργαστήρι έπειτα από 2 χρόνια απλήρωτης εργασίας, συγγνώμη εκπαίδευσης!

Υπάρχουν πάρα πολλά και θεωρώ ότι το κράτος θα έπρεπε να βάλει ποσόστωση στο επάγγελμα προκειμένου να προστατέψει τα εκμεταλλευόμενα παιδιά.Αντιθέτως αν κάποια άλλα άτομα έχουν και άλλες χάρες πολλές φορές προωθούνται με εξαιρετική επιτάχυνση. Αλλά αλήθεια τι δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο στην Ελλάδα;

Υ.Γ. Τελευταία πάντως κάποιοι που έχουν επιτύχει επιχειρηματικά , προκειμένου να βελτιωθεί και το εταιρικό προφίλ κοιτάζουν και τις συνθήκες εργασίας, ενώ έχουν αρχίσει να προειδοποιούν τους ονειροπόλους ότι ο χώρος είναι εξαιρετικά δύσκολος και δύσκολα θα τα καταφέρουν. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να επιτύχουν σύνδεση της “ιδεολογίας” με τα τα λόγια…

Lullaby Says:
7 Νοεμβρίου 2007 σε 12:32 διόρθωσηΜη νομίζεις, κι εγώ από πρώτο χέρι τα ξέρω. Έγραψα ως παθούσα. Ίσως είχα καλύτερη τύχη από κάποια παιδιά, αφού δεν άργησα τόσο να πληρωθώ, αλλά αυτή η κακεντρέχεια ότι δεν είχα δουλειά στον αθλητικό χώρο ως γυναίκα ή οι συνθήκες με απογοήτευσαν όσο δεν πήγαινε.
Σαφώς έπαιξε το ρόλο του το γεγονός ότι έβλεπα άλλους-άλλες να προωθούνται επειδή έχουν μπάρμπα στη Κορώνη ή ξανθό μαλλί κι εγώ να μαραζώνω.

Lullaby Says:
7 Νοεμβρίου 2007 σε 12:46 διόρθωσηΔε διαφωνώ με αυτό που λες και είναι λογικό να ξενίζει, ειδικότερα όταν βλέπεις π.χ. γυναίκες στο γήπεδο οι οποίες πάνε για το “Θεαθήναι”, για το σούσουρο, για τους παίκτες και με τουαλέτα Μεγάρου Μουσικής, ρωτώντας γιατί οι αλλαγές στο μπάσκετ δεν είναι τρεις όπως στη μπάλα. Ακόμα κι εγώ νευριάζω με αυτά. Μην πας καθόλου ρε κοπελιά αν είναι.
Και ναι, οι 3 στις 5 δεν έχουν μπει για τις γνώσεις τους, αλλά αυτό είναι μεγάλη και πικρή ιστορία.

gallis Says:
7 Νοεμβρίου 2007 σε 12:49 διόρθωσηΟι 3 στις 5 που γνωρίζω πράγματα μέσω τρίτων που τις ξέρουν πολύ καλά. Δεν ξέρω αν είναι έτσι και η πραγματική εικόνα. Μπορεί το δείγμα μου να είναι εσφαλμένο. Τέλος πάντων. Αγαπημένη δημοσιογράφος σου ποιά είναι;

Υ.Γ. όποια και να αναφέρεις δεν θα απαντήσω!!

Lullaby Says:
7 Νοεμβρίου 2007 σε 12:56 διόρθωσηΔεν έχω κάποια αγαπημένη-αγαπημένη, τουλάχιστον συγκριτικά με τον Παπαδογιάννη, που είναι αγαπημένος.
Απλά θα πω, πως τη δουλειά της την ξέρει καλά τόσο η Γιαλλελή όσο και η Μπάκουλη και μου είναι ευχάριστο είτε να τις διαβάζω ή να τις ακούω.

Υ.Γ. Μην απαντήσεις αν δεν θες, απλά πες κι εσύ αγαπημένη.

gallis Says:
7 Νοεμβρίου 2007 σε 12:59 διόρθωσηΑυτήν που συνήθως της φωνάζει ο Συρίγος, τη Κοφίτσα νομίζω, θεωρώ ότι κάνει καλή δουλειά στα τάιμ αόυτ.

Η Μπάκουλη είναι ενημερωμένη, προσέχει το ρεπορταζ της αρκετά αλλά όπως και για τους δημοσιογράφους που κάνουν ρεπορτάζ μεγάλης ομάδας δεν μπορεί να είναι εντελώς αντικειμενική πάντα εκ της θέσεώς της.

Δεν συμπαθώ σίγουρα Καραμανή.

sakis tzalalis Says:
7 Νοεμβρίου 2007 σε 13:02 διόρθωσηωραία κουβέντα αρχίσατε, βαλτοί είστε;
τα πιο πολλα απ’ τα παραπών ισχύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. η εκμετάλλευση είναι εκμετάλλευση παντού. και δυστυχώς οι φελλοί επιπλέουν. και δυστυχώς στο χώρο υπάρχουν πολλοί. δε θέλω πολύ να επεκταθώ γιατί θα εκθέσω κάποιους (δώστε μου λίγο χρόνο ακόμα και θα τους μπροστιάζω σιγά σιγά). πάντως για τις γυναίκες υπάρχουν κάποιες αξιόλογες και δυστυχώς δεν είναι γνωστές γιατί δεν έχουν δεχτεί να παίξουν το ρόλο της γλάστρας. υπάρχουν όμως μερικές που βάζουν τα γυαλιά σε κάποιους “ειδήμονες” του χώρου.
γκάλη για περπερίδη πρέπει να ήσουν στη δουλειά μου το ευρωμπάσκετ να άκουγες το τι μας χώνανε ακροατές για την εκπομπή του μετά με τον άλλον τον άσχετο δίπλα του.
ο ασπρούλιας γνωρίζει μπάσκετ από τεχνική άποψη (θήτευσε και με κόουτς σορώτο) αλλά προσπαθεί να γίνει λίγο γραφικός για να είναι αρεστός. όσον αφορά τα αισθήματά του είναι γνωστά και γι’ αυτό το λόγο έίχε κάποια προβληματάκια πέρσι στους τελικούς στο σεφ.

Lullaby Says:
7 Νοεμβρίου 2007 σε 13:04 διόρθωσηΑντικειμενική-αντικειμενική δεν μπορεί να είναι, αλλά όπως είπες όταν κάνεις ρεπορτάζ μεγάλης ομάδας, “αναγκαστικά” αν θες προσέχεις περισσότερο το ρεπορτάζ της ομάδας. Κι αυτό, σχεδόν πάντα, είναι αξιόπιστο, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει, πως γνωρίζει το άθλημα.

gallis Says:
7 Νοεμβρίου 2007 σε 13:05 διόρθωσηΔεν είδα καμία εκπομπή έπειτα από τα παιχνίδια. Τον άλλο δεν μπορώ καν να τον βλέπω όπως και τον Ασπρούλια και τον Μαγουλά όταν αρχίζει τα ρόδια…

Και Περπερίδης έλεγε ασυναρτησίες; Όποτε τον έχω ακούσει πάντως μου αρέσει. Ειλικρινά αυτήν την εκπομπή δεν την είδα σχεδόν ποτέ ολόκληρη, ελάχιστα πρόλαβα.

gallis Says:
7 Νοεμβρίου 2007 σε 12:41 διόρθωσηΥπάρχει προκατάληψη στον χώρο και να σου πω την αλήθεια υπάρχουν στιγμές που με διαπερνάει και εμένα μια λανθάνουσα προκατάληψη για το γυναικείο φύλο στο χώρο του μπάσκετ.

Όταν όμως το φιλοσοφώ οι γυναίκες είναι πολύ πιο ρηγμένες στο θέμα της αθλητικής δημοσιογραφίας και τελευταία έχει ανοίξει κάπως ο χώρος. ΑΠλά όταν από τις 5 γυναίκες δημοσιογράφους που “γνωρίζω” για τις 3 γνωρίζω ότι δεν έχουν εισέλθει στο χώρο μόνο με την ικανότητα τους, είναι λογικό να γενικεύω και ασυνείδητα να κάνω προβολή των συναισθημάτων που νοιώθω για αυτές και στις νέοεισερχόμενες γυναίκες στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας. Πάντως πιστεύω ότι η γενίκευση μου αυτή και η προκατάληψη πιστεύω ότι περιορίζεται.

Το πρόβλημα υφίσταται επίσης και από στερεότυπα που έχουμε από μικροί π.χ. η μπάλα και το μπάσκετ είναι ανδρικά αθλήματα και όταν βλέπουμε γυναίκα να ασχολείται με αυτά ξενίζουμε. Καλώς ή κακώς έχουν φωλιάσει τέτοιες αντιλήψεις στον κάθε άνδρα από το εξωτερικό του περιβάλλον.

gallis Says:
25 Νοεμβρίου 2007 σε 23:55 διόρθωσηΕνδιαφέρον
http://rocknbball.blogspot.com/

gallis Says:
12 Ιανουαρίου 2008 σε 14:19 διόρθωσηΣάκη welcome back. Ένα στενάχωρο θέμα που ταλανίζει τον δημοσιογραφικό χώρο είναι αυτό που απασχολεί το Sportime εδώ και αρκετό καιρό. Σχετικό άρθρο: http://www.superbasket.gr/?c=308&a=99897.

Παρεπιπτόντως άνοιξα σήμερα το goal και είδα τον Σκουντή να αρθρογραφεί.

ΆΣΧΕΤΟ: από τη στιγμή που ο Τζάκσον, ο οποίος ξέρει καντάρια μπάσκετ, είπε ότι ο Τεοντόσιτς θα παίξει στο ΝΒΑ τότε ο Τεοντόσιτς θα έχει λαμπρό μέλλον…

sakis tzalalis Says:
13 Ιανουαρίου 2008 σε 11:37 διόρθωσηδυστυχώς η κατάσταση στον όμιλο είναι τραγική και το κυριότερο είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν ίσως σε ποιους εργοδότες πραγματικά να απευθυνθούν αφού η ιδιοκτησία φέρεται να εκπροσωπείται από ένα άτομο, το οποίο όμως συναντάς πιο δύσκολα και από τον ζαχόπουλο αυτή την στιγμή. πονεμένη ιστορία. θα τα πούμε αναλυτικά κάποια στιγμή…

MJ23LBJ23 Says:
9 Φεβρουαρίου 2008 σε 20:37 διόρθωσηΟ Φιλλιπος Συριγος ειναι απαραδεκτος και σιγουρα δεν εχει παιξει ποτε στην ζωη του μπασκετ,το οτι μιλησε με 10 προπονητες και εμαθε 5 συστηματα αυτο δεν μου λεει τιποτα.Παπαδογιαννης τα ιδια.Μονο ο Καρυδας ειναι καλος για εμενα και παλευεται ο Σκουντης.

gallis Says:
10 Φεβρουαρίου 2008 σε 1:12 διόρθωσηΟφείλω να κάνω μια επισήμανση – διόρθωση – γυριστή που την έχω κάνει σε άλλο μπλογκ.

Ανέφερα κάπου ότι ο Περπερίδης είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή στο μπάσκετ και επίσης ότι αρνήθηκε τη μονιμότητά του στην ΕΡΤ.

Κανένα από τα παραπάνω 2 που ανέφερα με κατηγορηματικό τρόπο δεν μπορώ και να το στηρίξω πλέον αφού η πηγή που μου τα είπε αρνήθηκε ότι ισχύουν οπότε έμεινα ξεκρέμαστος και εκτεθειμένος. Ζητώ συγγνώμη για τα 2 αυτά αναληθή που ανέφερα και από εδώ και πέρα θα είμαι πολύ πιο προσεκτικός με τις πηγές μου και δεν θα θεωρώ ως δεδομένο ότι αυτό που μου μεταφέρουν είναι και αληθές.

gallis Says:
10 Φεβρουαρίου 2008 σε 3:02 διόρθωσηΆκρως ενδιαφέρον
http://basketblog.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=9409&Itemid=116

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: