galobasket

Όπως λέμε καλό μπάσκετ, όπως λέμε Γκάλης…

Τι τρέχει με τον Ολυμπιακό;

Posted by akilas στο 20 Μαΐου 2008

Έχει περάσει ένα εύλογο διάστημα από τη στιγμή που ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέλαβε τις τύχες του Ολυμπιακού και πλέον μπορούν να εξαχθούν κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Θεωρούσα και θεωρώ ότι αν ο Γιαννάκης κατάφερνε να πετύχει έναν από τους τρεις μεγάλους στόχους του Ολυμπιακού (πρωτάθλημα, κύπελλο, φάιναλ φορ) τότε θα είχε καταφέρει να επιτύχει το ρίσκο που αναλάμβανε με την έλευσή του μεσούσης της περιόδου. Θα επρόκειτο για θρίαμβο αν κατάφερνε κάποιον από τους τρεις παραπάνω στόχους.

Οι δυο στόχοι αποτελούν παρελθόν παρά το γεγονός ότι έφτασε κοντά στην επίτευξη κάποιου από τους 2. Ο τρίτος στόχος που είναι το πρωτάθλημα Ελλάδος φαίνεται ως εξαιρετικά δύσκολος ειδικά από τη στιγμή που το Μαρούσι καταφέρνει και δυσκολεύει τόσο πολύ τον Ολυμπιακό των 20(;) εκατομμυριων ευρώ. Η ομάδα του Πειραιά δεν πείθει ενώ κάποιες συνθήκες που υπήρχαν στο μυαλό προκειμένου να έχει ο Ολυμπιακός τη δυνατότητα να χτυπήσει τον ΠΑΟ δεν υφίστανται. Συγκεκριμένα θεωρούσα και θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα είχε τύχη αν ο Σοφοκλής επέστρεφε σε καλή κατάσταση και όχι στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα καθώς και αν ο Μάτσας ήταν υγιής και έδενε με τη φιλοσοφία Γιαννάκη.

Τα πράγματα δεν φαίνονται καλά για τον Ολυμπιακό και ο Γιαννάκης κινδυνεύει να έχει λιγότερη ανοχή του χρόνου λόγω της επικείμενης αποτυχίας και των τριών στόχων της ομάδας. Εϊναι γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια εκτος του ότι έχει μακραν την καλύτερη ομάδα στο παρκέ, μπορούσε να ελέγχει και όλα τα εξωαγωνιστικά ζητήματα, αν και αυτά δεν του χρειάζονταν προκειμένου να παίρνει τα πρωταθλήματα(εδώ βέβαια έχουν αρκετοί αντιρρήσεις για την περσινή χρονιά). Σε αυτό το επίπεδο εκτιμώ ότι έχει κάνει προσπάθειες να παίξει μπάλα και ο Ολυμπιακός και ίσως με αυτόν τον τρόπο να ερμηνεύονται τα πολλά παράπονα του δράκου για τη διαιτησία. Ενδιαφέρον το άρθρο του Κογκαλίδη

Τα παράπονα αυτά σίγουρα εκτιμώ ότι δεν κάνουν καλό στην εικόνα του Ολυμπιακού ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα δεν τραβάει. Αν έπαιζε και τον έσφαζαν θα μπορούσα να το καταλάβω. Γενικά ο Ολυμπιακός δεν αποδίδει τελευταία και οι διαμαρτυρίες στη διαιτησία μάλλον αποπροσανατολίζουν.

Πρέπει βέβαια να προσθέσω ότι ο Παναγιώτης Γιαννάκης εδώ και χρόνια είχε έναν χαρακτηριστικό τρόπο παιχνιδιού αλλά και μια γκρίνια για τη διαιτησία. Σαν προπονητής έχει πάντα το περιθώριο για περισσότερες διαμαρτυρίες όπως πολλοί του καταλογίζουν.

Θεωρώ όμως μη δικαιολογημένο για αυτούς που αποθέωναν τον Γιαννάκη όταν έπαιζε και υποστήριζαν την γκρίνια του είτε ήταν στον Άρη είτε στον Παναθηναϊκό είτε στην Εθνική να καταδικάζουν την επαναλαμβανόμενη «κλαψιαρικη» συμπεριφορά του. Δεν άλλαξε στα αντα του ο Γιαννάκης, αυτός ήταν και αυτός είναι.

Σίγουρα δεν μου αρέσει να βλέπω έναν προπονητή είτε λέγεται Ιωαννίδης είτε Γιαννάκης είτε Ομπράντοβιτς να κλαίγεται για σφυρίγματα αλλά ομολογώ ότι όταν ο Ιωαννίδης έδινε σακάκια ή όταν έκανε κινήσεις προκειμένου να σηκώσει την εξέδρα τον υποστήριζα στο γήπεδο. Από αυτήν την άποψη δεν μπορώ τότε που τον αποθέωνα τώρα να τον βρίζω για εκείνες τις πράξεις του. Βέβαια αλλιώς έβλεπα κάποια πράγματα πιτσιρικάς και αλλιώς τώρα και σίγουρα πράγματα που μου άρεσαν πλέον δεν μου αρέσουν.

Παρ όλα τα παραπάνω εκτιμώ ότι το να θεωρούν κάποιοι ότι ο Γιαννάκης θα κάνει κακό σε παίκτες του ΠΑΟ το καλοκαίρι είτε ότι λόγω του γεγονότος ότι θα ανέβουν οι τόνοι στους τελικούς θα επηρεαστεί η κρίση του αναφορικά με την Εθνική είναι ολότελα λανθασμένο. Δεν είμαι από τους εξωαγωνιστικούς φαν του Γιαννάκη. Κάθε άλλο θα έλεγα. Αλλά το να μπλέκουμε τον οπαδισμό με την Εθνική Ελλάδος είναι πέρα για πέρα λανθασμένος.

Ο Γιαννάκης έτσι ήταν και έτσι είναι. Πάντα διαμαρτυρόταν από τους πάγκους όπως διαμαρτύρονται αρκετοί προπονητές άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο. Το δυστύχημα είναι ότι στους τελικούς των πλέι – οφ θα ανέβουν τα αίματα εκτος αν τελειώσουν στο αψε σβήσε υπερ του ΠΑΟ οι τελικοί.

Συνιστώ ψυχραιμία σε όλους, να χαρούμε το μπασκετάκι(αν παιχτεί καλό) και να μην μπλέκουμε τα ομαδικο-οπαδικα με τα ζητήματα της Εθνικής Ελλάδος. Το να κατεβαίνουν για παράδειγμα φωτογραφίες ή πράγματα που θυμίζουν τον Γιαννάκη στους φίλους του ΠΑΟ εμπίπτουν στην σφαίρα του οπαδισμού και του λαικισμού και είναι μακριά από τους φίλους που ασχολούνται με το μπάσκετ από αγάπη για το άθλημα και όχι για τη νίκη και την επιβεβαίωση. Εκτιμώ ότι αν ίσχυε η συμφωνία λόγου του Γιαννάκη με την ΕΟΚ θα έπρεπε να τον βγάλει στη σέντρα η τελευταία. Σε κάθε περίπτωση για το ζήτημα ευθύνεται η ΕΟΚ είτε υπήρχε ο λόγος του Γιαννάκη ότι δεν θα συνεργαστεί με μεγάλη ομάδα είτε όχι.

Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να έχει καλύτερη εικόνα από αυτή που δείχνει στα τελευταία παιχνίδια. Σε περίπτωση που χάσει με κανα 3-0 ο Ολυμπιακός δεν θα υπάρχει το άλλοθι του Γκέρσον όχι γιατί δεν έχει ευθύνες ο Ισραηλινός αλλά επειδή όταν παίρνεις τα ρίσκα πρέπει να αναγνωρίζεις τις ενδεχόμενες , έστω και εν μέρει, «αποτυχίες» σου. Άλλωστε σε περίπτωση επιτυχίας όλη την υπεραξία θα την καρπωθεί ο Γιαννάκης οπότε δεν μπορεί να κρατικοποιούμε τις ζημίες και να ιδιωτικοποιούμε τις ωφέλειες.

Συγχαρητήρια στο Μαρούσι και μια ευχή για σήμερα: να περάσει η Νέα Ορλεάνη…

Υ.Γ. 1.Πάντως σε κάποιες κινήσεις εσωτερικής οργάνωσης ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει την πρωτοπορία των κινήσεων με τον Παναθηναϊκό να τον ακολουθεί από κοντά

Υ.Γ.2. Μακάρι να διαψευστώ και να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός αλλά με εξαίρεση το γεγονός ότι δεν με φοβίζει ο ΠΑΟ τίποτα άλλο από την πλευρά του Ολυμπιακού δεν μου δίνει αισιοδοξία. Οψόμεθα.

Advertisements

6 Σχόλια to “Τι τρέχει με τον Ολυμπιακό;”

 1. geof said

  Αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό και θα φανεί περισσότερο πιστεύω του χρόνου, είναι ότι πέρασε η επήρεια της έλευσης του Γιαννάκη τα αποτελέσματα της οποίας είχαν και έχουν υπερεκτιμηθεί.
  Ξέχασαν όλοι, σκοπίμως βέβαια, και πολύ περισσότερο οι διάφοροι κονδυλοφόροι ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι μια ομάδα από τις δυό-τρείς με το ακριβότερο ρόστερ στην Ευρώπη και κατά συνέπεια με στόχους το ευρωπαϊκό και πολύ περισσότερο το ελληνικό πρωτάθλημα.

  Ναι αυτή η ομάδα έπαιξε άμυνα που δεν ήταν καθόλου στις προτεραιότητές της επί Γκέρσον,
  Έγινε ομάδα Γιαννάκη και τα λοιπά φαιδρά που διαβάζαμε όλο αυτό τον καιρό, αλλά στα δύσκολα πάλι ο Γκριρ με τις ατομικές πρωτοβουλίες του ξελασπώνει τα «συστήματα» και το «κοουτσάρισμα» του Γιαννάκη.

  Εν ολίγοις θεωρώ ότι ο Γιαννάκης είναι ένας υπερεκτιμημένος προπονητής, είχε και έχει ένα ολόκληρο κύκλωμα που τον στηρίζει ποικιλοτρόπως και για φέτος υπάρχει ακόμα η δικαιολογία ότι η ομάδα δεν είναι δικιά του, να δω του χρόνου τι θα λένε οι διάφοροι υποστηρικτές του.

  Οσον αφορά την εθνική, ο Βασιλακόπουλος φοβήθηκε και δεν τόλμησε να τον διώξει, ενώ προς στιγμήν το «σύστημα» μας προετοίμαζε γι αυτό. Δεν ξέρω τι έγινε στο παρασκήνιο και πήραν γραμμή όλοι και το γύρισαν. Ελπίζω να μην το πληρώσει η εθνική και το μπάσκετ αυτό, δεν περιμένω πάντως σπουδαίες εμφανίσεις και αποτελέσματα στην ολυμπιάδα.
  Το προολυμπιακό πιστεύω ότι θα βρεθεί τρόπος να το περάσουμε.

  ΥΓ. Η κλάψα βέβαια είναι το σήμα κατατεθέν του «δράκου» από την εποχή που έπαιζε δεν με εκπλήσει καθόλου που συνεχίζεται.

 2. geof said

  ο Συρίγος ξεκίνησε την εργολαβία κάλυψης του Γιαννάκη, για παν ενδεχόμενο.
  Και για να τον καλλύψει σε μια ενδεχόμενη αποτυχία, αλλά και η επιτυχία αν έρθει να είναι αποκλειστικά δημιούργημα του «δράκου» παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισε!

  υγ. άρθρο στο sportfm, «ο Βασιλόπουλος και ο σέντερ …»

 3. akilas said

  Geof είναι από τις λίγες φορές που συμφωνώ σε αρκετά με τον Συρίγο στο άρθρο αυτό. Βέβαια διαφωνώ και σε κάποια στο άρθρο αυτό όπως είναι τα ακόλουθα:

  Και εγώ λέω ότι παρέλαβε χάος ο Γιαννάκης αλλά απο τη στιγμή που ανέλαβε πήρε τα ρίσκα και στην πιθανή αποτυχία δεν φταίει μόνο ο Γκέρσον αλλά και ο Γιαννακης που δέχτηκε να αναλάβει.

  Ο Γιαννάκης είναι ο καθ ύλην αρμόδιος για τη φυγή του Τζάκσον η οποία συνδέθηκε με την επιστροφή Σόφο. Αν προέβλεψε ότι ο Σοφο θα ήταν σε θέση να παίξει σουπερ αμέσως έπεσε έξω.

  Συνήθως σε τρεις μήνες μπορείς να βάλεις τη σφραγιδα σου πιο εύκολα απ ότι σε ένα μήνα έστω και αν η ψυχολογική ανάταση κάποιων παικτών λειτούργησε ευεργετικά στην αρχή.

  Θεωρώ αστείο σε μια ομάδα να λες λείπει ο Βασιλόπουλος ή ο Τσαρτσαρης και σε αυτο ευθυνεται η συνολικά κακή πορεία μιας ομάδας. Υπερχρήσιμοι και οι δύο αλλά αν ίσχυαν τα παραπάνω θα έπρεπε να παίρνουν 4 μυρια.

  Το καλοκαίρι πάντως ο Φίλιπας την είπε στον Γιαννάκη αλλά ο τελευταίος είπε απλά έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου.

  Υ.Γ. Ο Μασιγιάουσκας φέτος ήταν μια χαρά μέχρι να τραυματιστεί και γενικά είναι μεγάλη απώλεια για τον Ολυμπιακό. Πάνω σε αυτόν θα χτιζόταν η ομάδα ασχετα αν έχει συνηθίσει να παίζει η ομάδα χωρις αυτόν.
  Υ.Γ.2. Με Σόφο μέτριο και Μάτσας απών δύσκολα το 3-2 που λέει ο Συρίγος. 3-1 πιθανότερο

 4. sakis tzalalis said

  Παιδιά, θέλω την άποψη σας σχετικά με τον Γουντς και την συμπεριφορά του τον τελευταίο μήνα. ήμουν ο πρώτος που είπα ότι είναι ίσως το μεγαλύτερο μπασκετικό ταλέντο που έχει έρθει από Αμερική (μπορεί επιθετικά να σκοράρει όπως θέλει).

  Συμφωνώ ότι δεν είναι παίκτης που ταιριάζει στην φιλοσοφία Γιαννάκη αλλά σε αυτή του Γκέρσον. Το θέμα είναι η αδιαφορία του. Δεν παίζει καν 1 εναντίον 1 παρ ‘ότι τα Plays τον φέρνουν πολλές φορές στην κορυφή της ρακέτας για να παίξει από εκεί που του αρέσει. σκοράρει μόνο με κάποια σουτάκια 3 πόντων και περιμένει κάποιο αλέι ουπ. Βέβαια, στην άμυνα είναι τρύπα που δεν μπαλώνεται με τίποτα. Στο 5ο ματς με Μαρούσι ξεκινάει και τρώει τρίποντο μετά από stuck στον Στίβενσον, τον αλλάζει ο Γιαννάκης βάζοντας τον Βασιλόπουλο στον Στίβενσον και στην επόμενη φάση τρώει νέο τρίποντο αν θυμάμαι καλά από Χαραλαμπίδη επειδή παίζει με χέρια κάτω στο σουτ. Και βέβαια βγήκε και δεν ξαναμπήκε.

  δεν ξέρω αν έχει κλείσει συμβόλαιο στην Αμερική για την νέα περίοδο ή ξέρει πως θα φύγει. ξέρωόμως ότι με την συμπεριφορά του ωθεί την ομάδα να τον διώξει παρ’ ότι μέχρι πριν 2 μήνες ήταν πολύ δυνατό το ενδεχόμενο να μείνει.
  Κρίμα γιατί είναι παικτάρα…

 5. akilas said

  Τι να πει κανείς. Έβλεπα από τηλ το παιχνίδι και γύρω στο 7,40 πριν τη λήξη του παιχνιδιού είχε πεθάνει στα γέλια με τον Βασιλειάδη αν δεν κάνω λάθος που καθόταν δίπλα του. Δεν έδειξε κοντινό αλλά φαινόταν καθαρά το συγκεκριμένο ζήτημα και δεν ήταν στιγμιαίο, συνεχώς γέλαγε – γέλαγαν. Αν έχει κάποιος γράψει το παιχνίδι στο βίντεο…

  Ένας αθλητής που σέβεται τον εαυτό του θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει προβληματιστεί αν ο προπονητής του τον έβγαζε από το 6 και δεν τον είχε βάλει μεχρι το 32.

  Και εγώ πιστεύω ότι είναι παιχτάρα αλλά αποδεικνύεται ότι η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Γιαννάκης ήταν λανθασμένη. Τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Μακάρι να κάνει παπαδες με ΠΑΟ αλλά σκουρα τα πράγματα.

  Απογοήτευση ο Γουντς, έξω ο Μάτσας, Σοφο δεν κάνει τη διαφορά, Τσακαλίδης όξω….Που πάμε και με τι όπλα;
  Σχετική απαισιοδοξη αρθρογραφια από Κοτζια , Παπαδογιάννη: http://www.sport-fm.gr/article/131849
  http://www.sport-fm.gr/article/131844

 6. Μπάκι Μπλάιχερτ said

  sakis tzalalis, ξέχασες το καλάθι που έφαγε για πλάκα και από τον Μπράιαντ. Το φοβερό είναι ότι δείχνει να μην μπορεί να απειλήσει με τίποτε άλλο εκτός από σουτ, γιατί ειδικά για αριστερή τρίπλα ας μην το συζητήσουμε ενώ σουτ μετά από τρίπλα και με ένταση είναι για αυτόν άγνωστη λέξη. Για εμένα δεν έχει πρόβλημα διάθεσης αλλά πρόβλημα τεχνικής που στο τυποποιημένο ευρωπαικό μπάσκετ αναδεικνύεται σε όλο του το μεγαλείο. Πλάκα πλάκα ένας με έναν μόνο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σιένα έχει παίξει με επιτυχία και όλα αυτά τη στιγμή που όλοι του βάζουν πάνω τα 4άρια τους. Προχθές ας πούμε τον φύλαγε ο Μπράιαντ και αυτός δεν προσπαθούσε να πάει καν προς το καλάθι. Και ας μην ξεχνάμε, ακόμα και με τη ΤΣΣΚΑ έβαλε 20 πόντους με 4 καρφώματα και 4 τρίποντα….
  Πάντως, αν και δεν ξέρεις τι γίνεται, δεν τον βλέπω καλά τον ΟΣΦΠ αύριο. Αν δεν κάνει τίποτα σούπερ τρελά ο Γκριρ (που προφανώς ο Ζοτς θα επιδιώξει να τον σκάσει σε άμυνα κι επίθεση) τον βλέπω να μην περνάει τους 60 – 65 πόντους, όταν ο ΠΑΟ δείχνει να έχει για πλάκα τους 80. Οπότε….
  Είναι ξεκάθαρο πάντως ότι ο περσινός ΟΣΦΠ με τον καλό Πεν των τελικών και τον Άκερ είχε την ικανότητα να αντέξει και την πίεση των κοντών του ΠΑΟ αλλά και παίκτες ικανούς να δημιουργήσουν φάσεις για τον εαυτό τους ή τους συμπαίκτες τους. Για αυτό και άντεξε μέχρι το τέλος.
  Φέτος, όσο κι αν τρομάζει η έκφραση, αυτό που δείχνει να λείπει από τον ΟΣΦΠ είναι η ποιότητα των κοντών. Και φυσικά η έλλειψη πια του Τζάκσον (και ελέω Γουντς) είναι οφθαλμοφανέστατη…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: