galobasket

Όπως λέμε καλό μπάσκετ, όπως λέμε Γκάλης…

Αρχίζουν τα πλέι – οφ

Posted by akilas στο 18 Απριλίου 2008

Η κανονική περίοδος τελείωσε στο ΝΒΑ και πλέον αρχίζει το πραγματικό πρωτάθλημα. Τα ζευγάρια έχουν βγει και είναι η ώρα των προγνωστικών και των εκτιμήσεων. Ας ξεκινήσουμε με την Ανατολή:

Μπόστον Σέλτικς – Ατλάντα Χοκς

Ντητρόιτ – Φιλαδέλφεια Σίξερς

Ορλάντο Μάτζικ – Τορόντο Ράπτορς

Κλίβελαντ Καβαλίερς – Ουάσινγκτον Ουίζαρντς

Γενικά στην Ανατολή βλέπω να περνάνε καρφί τα φαβορί. Δεν βλέπω που μπορεί να γίνει η έκπληξη και να σας πω την αλήθεια με την Ανατολική περιφέρεια θέλω να πιστεύω ότι θα σχοληθώ από τα ημιτελικά και έπειτα εκτός αν προκύψει καμιά έκπληξη.

Πάμε τώρα στην περιφέρεια φωτια. Μια από τις πιο ανταγωνιστικές, αν όχι η πιο ανταγωνιστική, περιφέρεια όλων των εποχών ήταν η φετινή Δυτική περιφέρεια. Με ανταγωνισμό από την πρώτη μέχρι την τελευταία αγωνιστική, με συνεχείς ανακατατάξεις και τους Λ.Α.Λέικερς να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στο νήμα. Ποιός θα το πίστευε στην αρχή της χρονιάς ότι οι λιμνάνθρωποι θα τερμάτιζαν πρώτοι στο τέλος της κανονικής περιόδο. Ας όψονται οι Μέμφις και η έλευση του Γκαζόλ.

Ας δούμε λίγο τα ζευγαρώματα:

Λος Άντζελες Λέικερς – Ντένβερ Νάγκετς: αναμένεται τρομερή σειρά η συγκεκριμένη αφού τόσο η αγωνιστική άνοδος των Λέικερς όσο και τα αστέρια του Ντένβερ προοικονομούν κάτι τέτοιο. Φέτος εκτός από τους Φοίνιξ Σανς υποστηρίζω και για τους Γκαζόλ-Κόμπε και το Λ.Α. αν και ποτέ δεν τους γούσταρα. Εκτιμώ ότι όποια ομάδα περάσει από τη σειρά αυτή θα περάσει το νικητή του ζευγαριού Χιούστον – Γιούτα Τζαζ. Το προβάδισμα είναι στο πλευρό των Λέικερς, οι οποίοι λογικά αν χρειαστούν θα έχουν και μια μικρή εύνοια από τους διαιτητές , οι Ευρωπαϊκές μου πάντως θεωρίες συνομωσίας δεν επιβεβαιώθηκαν σε καμία περίπτωση και θα τις εκμυστηρευτώ σύντομα.

Γιούτα – Χιούστον: Αν έπαιζε ο Γιάο τότε εκτιμούσα ότι το Χιούστον θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω . Με αντίπαλο τη Γιούτα και την τρομερή έδρα της τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τις Ρουκέτες. Δεν με πολυενδιαφέρει η συγκεκριμένη σειρά αγώνων

Σαν Αντόνιο Σπερς – Φοίνιξ Σανς: Go go Phoenix. Κουράστηκα με τους Σαν Αντόνιο και την θεοποίηση του κομπιουτεράιζ Ντάνκαν. Τρομερή άμυνα, ομάδα με αρχή μέση και τέλος, αλλά θέλω να βλέπω και λίγο μπασκετάκι έξω από σκοπιμότητες. Το Φοίνιξ γενικά παίζει σε γρήγορους ρυθμούς και προσφέρει θέαμα, αν και η έλευση του Σακ μάλλον ήταν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης σε παιχνίδι με αργό τέμπο. Θεωρώ ότι πέρισυ αν δεν υπήρχε το περιστατικό με τον Χόρι θα μπορούσαν οι Σανς να είχαν περάσει, ενώ γενικά αντιπαθώ το αντιαθλητικό πολλές φορές παιχνίδι των Σπερς (βλέπε http://thebuzzerbeater.wordpress.com/) . Γενικά δεν βλέπω φέτος να το σηκώνουν οι Σπερς

Νέα Ορλεάνη – Ντάλας: Άλλο ένα συναρπαστικό ζευγάρι. Η Νέα Ορλεάνη που την είδα ζωντανά πρόσφατα μου άρεσε αρκετά χωρις να την περιμένω τόσο καλή άσχετα αν το ρεκορ της υποδήλωνε την ποιότητά της. Απέναντι στο έμπειρο Ντάλας θεωρώ ότι οι πιθανότητες είναι 50-50 και είμαι ανυπόμονος να δω τι απόδοση θα έχουν οι Νοβίτσκι – Κιντ στη σειρά αυτή.

Γενικά οι Ντάλας, Νέα Ορλεάνη, Σαν Αντόνιο, Φοίνιξ θα χύσουν αίμα μέχρι να φτάσουν στον τελικό.

Περιμένω τα προγνωστικά σας για τα ζευγάρια, τους τελικούς, ημιτελικούς….

11 Σχόλια to “Αρχίζουν τα πλέι – οφ”

  1. petemaravich said

    Akila,

    Eπιστρέφω στο μπλογκ μετά από μήνες ολόκληρους κι ελπίζω να μη ξαναχαθώ για άλλο τόσο. Αλλά με εργοδότη «αριστερό του Κολωνακίου» που δεν πληρώνει 4ωρες υπερωρίες και κάνει το κορόιδο για το δώρο Πάσχα τα πράγματα είναι δύσκολα. 19/09/2006, η κ4%^μέρα που γύρισα στην Ελλαδάρα…
    Τέρμα η γκρίνια και ας πω κι εγώ επιγραμματικά τι πιστεύω για τα φετινά συναρπαστικότατα play-offs.
    Όπως είπε και ο Akilas, η Ανατολή δείχνει βατή για Celtics-Pistons. Στον 1ο γύρο, πιθανότερη ομάδα να αποκλειστεί με sweep θεωρώ το άχρωμο Τοronto. To Detroit θα ζοριστεί από την, πολύ καλή τους τελευταίους δύο μήνες, Philly (4-2) και βλέπω τους Hawks ικανούς να πάρουν ένα παιχνίδι στην έδρα τους (4-1). Η Washington με απογοητεύει από το 0-2 αλλά τη θεωρώ ικανή να πιέσει τους Lebron Cavs στα 6 ή και τα 7 παιχνίδια. Έπειτα όμως, οι Cavs θα πέσουν επάνω στη Βοστόνη και τέλος για φέτος. Το Detroit-Orlando θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον και αμφίρροπο. Ίδωμεν.
    Στη Δύση, οι Suns θα ανακάμψουν και θα περάσουν τους Spurs παρά την αυτοκτονία του Game 1(4-3). Δεν περίμενα τόσο καλό τον Χοντρό και, επιτέλους, αυτή η ομάδα του San Antonio είναι τόσο, μα τόσο βαρετή…
    Oι Hornets μπορεί να είναι αρκετά soft για να πάνε στους Τελικούς (ούτε για τους Δυτικούς Τελικούς μου φαίνονται ικανοί) αλλά το γερασμένο Dallas με την ανύπαρκτη προπονητική καθοδήγηση θα το υποσκελίσουν. (4-2).
    Οι Lakers είναι πλασμένοι για μεγάλα πράγματα φέτος, διαθέτουν τον αδιαμφισβήτητο MVP του πρωταθλήματος ΚΒ24 και χρησιμοποιούν άψογα τον Gasol. To Denver δεν έχει τύχη όσο πηγαίνει σε τρελό run’n’gun απέναντι σε μία ομάδα με 7-8 παίκτες που μπορούν να σκοράρουν 20+. 4-1 (ίσως 4-2, αν έχω υπερεκτιμήσει τη διαφορά των δύο ομάδων).
    Rockets-Jazz. Εμφανίζομαι μετά Χριστόν προφήτης (ήδη 2-0) αλλά υπήρχε στ’ αλήθεια κάποιος που πίστευε πριν την έναρξη της σειράς ότι έχει τύχη το Houston;Κλωνοποιήστε τον απίστευτο Ηakeem, ειδάλλως…Αρχειοθέτηση με 4-1.

    ΥΓ. Αυτόν τον Μαγουλά όλοι εμείς τον πληρώνουμε, ε; Ημαρτον…

  2. akilas said

    Pete
    καλως ήλθες. Τις τελευταίες μέρες της κανονικής περιόδου σε έψαχνα μέσα από τη στήλη σου μήπως έκανες την εμφάνισή σου γιατί ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου αναφορικά με τα πλέι-οφ.

    Για τα της δουλειάς σου σε καταλαβαίνω απόλυτα. Περνάω και εγώ πολλά αλλά άλλης φύσεως θέματα. Τι να σου ευχηθώ; Να λειτουργήσει η επιθεώρηση εργασίας; Μάλλον ανέκδοτο ακούγεται αυτό για τη χώρα μας.

    Ξέρεις τι είχε δηλώσει ένας πολιτικός για την μείωση των υπερωριών στο 50%; Ότι έγινε για να πληρώνονται οι υπερωρίες οι οποίες επειδή ήταν ακριβές δεν πληρώνονταν. Τελικά «επαληθεύτηκε»!

    Επιγραμματικά:

    -Χακιμ δεν βγαίνουνε και είμαστε τυχεροί που τον απολαύσαμε.

    – Μάλλον επιβεβαιώνεσαι για τον Ειβερι Τζόνσον – απογοήτευση οι Ντάλας

    – Πολύ αισιόδοξο σε βλέπω για το Φοίνιξ. Μακάρι να επιβεβαιωθείς αλλά με 2-0 ξεκίνημα η λογική λέει ότι είναι δύσκολο να κάνουν το 4-1. Μου χει κάτσει ακόμη το πρώτο παιχνίδι

    -Συμφωνώ για Ουάσινγκτον άσχετα αν πίστευα ότι θα περάσουν οι Καβαλιερς σίγουρα.

    – Οι Χόρνετς εκπλήσσουν και δικαιώνουν και τον buzzer

  3. sakis tzalalis said

    χριστος ανέστη σε όλους. φοίνιξ πάντως δεν ανέστη. έχω παρακολουθήσει σχεδόν όλα τα ματς (να ναι καλά τα ξενύχτια στο ίντερνετ) και θεωρώ ότι το ΛΑ δείχνει πιο πλήρες από κάθε άλλη ομάδα, δεν είναι το sweep κόντρα στο 3 On 3 του Ντένβερ αλλά γιατί βγάζουν άσους από τα μανίκια τους και έχουν μακράν το μεγαλύτερο γατόνι προπονητή. άκου λουκ ουόλτον…

    η βοστώνη με απογοήτευσε στα δύο ματς με ατλάντα και έδειξε να πνίγεται από το άγχος της. παίζουν και νομίζουν ότι αν χάσουν έστω και ένα ματς, έχει έρθει η καταστροφή. τους σώζει το γεγονός ότι μπορούν να παίξουν άμυνα αλλά είναι γυμνοί στο καλάθι αφού εκτός του KG οι άλλοι δεν παίζουν ούτε στους Θάντερμπερντς του NBDL όταν πήραν τίτλο με βασικό τον γλυνιαδάκη.

    για φοίνιξ αναλύσατε προηγουμένως την κατάσταση αν και για μένα αρκεί η αναφορά στο όνομα του μάικ ντ’ αντόνι. τράβα στην μπένετον με τον μαχμούτι μπας και μπεις εκεί πλέι οφ κακόμοιρε ιταλέ…κρίμα για τον χοντρό που αγαπάμε τρελά.

    το σαν αντόνιο έχει την αγία τριάδα και μετά το χάος. ακόμα και το ξύλο του μπόουεν δεν υπάρχει πια ενώ ο ομπέρτο είναι απογοήτευση σε αντίθεση με τον σκόλα. οι ρόκετς φυσιολογικά χωρίς γιάο δεν μπορούν να πάνε μακριά και τους έλειψε πολύ ο άλστον στο πρώτο ματς. για τον τ-μακ η ταμπέλα του λούζερ μουο φαίνεται δεν βγήκε για πλάκα. αρνητικός! α τους λείπει και ο σπανούλης αλλά για αυτόν τι να πει το νβα τώρα, παίζει στην πανάθα που έφτασε στις 16 καλύτερες ομάδες της ευρώπης…

    χόρνετς τελικά δείχνουν χαρακτήρα αν και περιμένω τον β γύρο για συμπεράσματα γιατί το ντάλας έκανε τελικά την πατάτα της χρονιάς με κιντ, που μοιάζει ψάρι έξω από τα νερά του. κρίμα γιατί ο γερμανός έχει ανεβάσει πολύ τα νούμερά του αλλά χάουαρντ-στακχάουζ μάλλον στράβωσαν με τον κιντ και είναι οι χειρότεροι. πεντάρι (ποιο;) δεν υπάρχει οπότε ο πολ κάνει πάρτι με τα drive του.

    ντιτρόιτ-φίλι. τι έγινε ρε; που είναι Oi bad boys blue-red? τι είναι αυτό το πράγμα; μπίλαπς τραγωδία, χάμιλτον μου θύμίζει μάτσας στα καλά του και στηρίζω μόνο ρασίντ-σιντ-σιντ και τον «πρίγκιπα» (ρε ακίλας φταίω εγώ που τον βλέπω διασταύρωση κούκοτς-τσουμπρίλο;) αντρέ μίλερ πολύ καλός αλλά δεν βλέπεται αυτό το ψέμα ο ιγκουοντάλα. καλός ο «καναδός» ντάλεμπερτ αλλά ξαναλέω, μακράν η χειρότερη σειρά σε θέαμα.

    καβς: λεμπρόν και μετά σκροπολίθρας, δημακόπουλος, φραγκισκάτος… τι είναι αυτοί ρε; άντε ο ιλγκάουσκας λίγο, δηλαδή άλλαξε το supporting cast για να φέρει αυτούς.. τέσπα τετράδα θα πάνε γιατί οι ουΐζαρντς είναι η μόνη ομάδα που καταφέρνει στα πλέι οφ να βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση από τραυματισμούς.μεταξύ μας αυτός με το 0 στην πλάτη ποιος είναι που λέει ότι παίζει;

    και τέλος αφήνω το πουλέν μου: μάτζικ και ξερό ψωμί. αν και ο χάουαρντ θα πρέπει να βελτιώσει λίγο τις κινήσεις του και να μην παίζει με τα μούσκουλα γιατί έχει 2-3 παικτάκια που τον βρίσκουν με κλειστά μάτια. ο οθωμανός είναι σούπερ και κάνει πολλά πράγματα ακόμα και στην κακή του μέρα και ο νέλσον φορμαρίστηκε. αυτός ο έβανς στον ολυμπιακό μας έκανε; πάντως μ αρεσε το ορλάντο και το πιστεύω αρκετά. Μια παρατήτηση: Κύριε Βαν Γκάντι αν είναι να βαζετε τον Γκόρτατ για ανάσες στον Χάουαρντ αφήστε τον «Σούπερμαν» να πεθάνει στο παρκέ. Αφού έχεις Πατ Γκάριτι, πέτα τον μέσα. Από το 2000 είναι στην ομάδα, ο πιο παλιός παίκτης, τίμησε την σημαία.

  4. akilas said

    Σε πολύ λίγες προβλέψεις έπεσα μέσα.
    Κατ αρχήν περίμενα το Ντάλας να χτυπήσει τη σειρά αλλά δικαιώθηκε για μια ακόμη φορά ο Πιτ για τον προπονητή που λέγεται Έιβερι Τζόνσον..

    4-1 το Σαν Αντόνιο σάρωσε το Φοίνιξ προς μεγάλη λύπη μου. Πιθανότατα τέλος εποχής για τους Σανς, ο Ντ Αντόνι δεν μπου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη από τη στιγμή που έχασε με τον τρόπο που έχασε το πρώτο παιχνίδι..

    @Larry
    Κανείς δεν λέει ότι οι Σπερς δεν έχουν αποτελεσματική ομάδα με αρχή μέση και τέλος. Η άμυνα τους πολύ καλή, η πονηριά τους επίσης σε πολύ υψηλά επίπεδα, η προπονητική καθοδήγησή τους εξαιρετική. Απλά δεν τους γουστάρω γιατί πολλές φορές χρησιμοποιούν σκληρές μεθόδους, δεν προσφέρουν θέαμα, ενώ δεν γουστάρω τον γνώστη των βασικών του μπάσκετ Τιμ Ντάνκαν. Δεν αναφέρομαι στην αποτελεσματικότητα της ομάδας αυτής. Άλλωστε η αποτελεσματικότητά της αποδεικνύεται από τα αποτελέσματά της και την διαχρονικότητά της . Go Go hornets.

    Το Ντένβερ ήταν απογοήτευση πέρα για πέρα. Μα καλά ούτε μια νίκη; Το βιντεάκι που ανέβασε ο buzzer αναφορικά με τον Καρλ εκτιμώ ότι απεικονίζει πολλά για την προπονητική καθοδήγηση των Νάγκετς.

    Στην Ανατολή έπεσα έξω καθώς περίμενα τους Πίστονς, Σέλτικς να περνάνει με ένα σκορ 4-1 περίπου και να μην ισοφαρίζονται.

    @ Σακη
    Για Ορλάντο ισχύει το πες μου τα ασόδυά σου να σου πω που θα φτάσεις.Αυτός ο Νέλσον έχει τσακωθεί με την πάσα. Βέβαια θα μου πεις ότι άλλος φτιάχνει το παιχνίδι. Δεκτό. Εβανς, Γκάριτι…?!

    Υ.Γ. Τι θα σκέφτεται τώρα ο Τζέισον Κιντ και οι Ντάλας; Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του Κιντ.
    Υ.Γ. Και μην ξεχνάμε: go go hornets
    Υ.Γ. Αν σας έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε έναν παίκτη από Νάγκετς, Σανς ποιόν θα θέλατε ενόψει πλέι-οφ. Ρητορικό το ερώτημα

  5. petemaravich said

    Να τι έγραφα πριν από κάτι μήνες, στην 2η-3η εβδομάδα της κανονικής περιόδου (13 Νοεμβρίου)

    Ανασκόπηση του ξεκινήματος του ΝΒΑ

    Σε άλλα επιβεβαιώθηκα αλλά ομολογώ ότι δεν περίμενα τόσο καλούς τους Hornets και, κυρίως, τους Lakers οι οποίοι-και συμφωνώ με το Σάκη- πάνε για πολύ ψηλά φέτος.

    Έπεσα πολύ έξω στην πρόβλεψη ότι οι Suns θα επέστρεφαν από το 0-2 και δυστυχώς αυτός ο παικταράς ο Nash φαίνεται να μην παίρνει δακτυλίδι. Δεν ξέρω αν φταίει (μόνο) ο Χοντρός αλλά σίγουρα ο Ντ’ Αντόνι θα πρέπει να περάσει από σεμινάρια της ΕΣΚΑ. Aν αναλογιστεί κανείς το 0-6 αμέσως μετά το trade, ίσως σήμερα να μιλούσαμε με διαφορετικά δεδομένα και οι Ήλιοι να ήταν στο 2ο γύρο.
    Οι Lakers διέλυσαν τους Nuggets πιο εύκολα από όσο το περίμενα, ο Αnswer μάλλον βιαζόταν να περάσει some quality time με τις bitches του. Μεγάλη απογοήτευση το Dallas που ουτε καν το πάλεψε απέναντι στους Hornets. Αδιανόητο για ομάδα που έχει τον περσινό ΜVP και τον πληρέστερο, ίσως, πόιντ όλων των εποχών.
    Οι Rockets αντιστέκονται περισσότερο από όσο νόμιζα αλλά είναι καταδικασμένοι να χάσουν…
    Στους ημιτελικούς της Δύσης, οι Spurs θα περάσουν, χωρίς να ματώσουν, την ομάδα του CP3 (και θα δείξουν πώς περιορίζεται η διείσδυση του, κακόμοιρε Avery…) αλλά μου φαίνεται πολύ πιο αμφίρροπη η μάχη Lakers-Jazz. Η πολύ ισχυρή έδρα της Utah μπορεί να «πνίξει» το LA αλλά θα είναι κρίμα για το άθλημα να δούμε τελικούς Δύσης San Antonio-Utah. Έστω και δύσκολα, ο Κοbe θα επικρατήσει του Boozer.
    Όπως σωστά επισημαίνει ο Σάκης, η Βοστόνη έχει λυγίσει από το άγχος απέναντι σε μία ομάδα με δύο φοβερούς (μην το ξεχνάμε) αθλητές αλλά μου φαίνεται αδιανόητο να αποκλεισθεί πριν τους τελικούς της Ανατολής. Τι θα γίνει στους Τελικούς αν χρειαστεί ο Rivers να διαχειριστεί μία κρίση πανικού και δει στον άλλο πάγκο τον Zen Master Phil?
    Το Detroit έπεσε στην αλλοπρόσαλλη Philly (καταπληκτική απέναντι στις ομάδες κορυφής, χάλια απέναντι σε Miami, Clippers κ.α. όλη τη χρονιά) αλλά τη θεωρώ πολύ καλή κι έμπειρη ομάδα για να αποκλεισθεί τόσο νωρίς. Κι εδώ, όμως, μιλάμε για μία τελευταία ευκαιρία διεκδίκησης του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή.
    Το Ορλάντο μου αρέσει πολύ και το πιστεύω. All the way για Τελικούς. (Ελπίζω να μη με κράξετε σε 20 ημέρες…)
    Κρίμα για το Lebron που δεν έχει ικανούς συμπαίκτες για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τους Ανατολικούς ημιτελικούς.

  6. akilas said

    @ Pit
    Σου διόρθωσα το λινκ . Εχει μαλλιάσει η γλώσσα σου για τον Ειβερι Τζόνσον αλλά και τον Ρίβερς ότι δεν σε πείθουν. Για τον πρώτο δικαιώθηκες απόλυτα, για τον δεύτερο θα δείξει καθώς οι 2 νίκες της Ατλάντα αποτέλεσαν έκπληξη. Ο Ρίβερς μου είναι συμπαθής και η ομάδα του έκανε εξαιρετική σεζόν αλλά όλα κρίνονται στο τέλος.

    Εσυ και ο Σάκης πιστεύετε πολύ το Ορλάντο από την αρχή της χρονιάς και ήρθε η ώρα κόντρα σε Πίστονς και Βοστώνη αν περάσει, να δείξει μέχρι που μπορεί να φτάσει. Πάντως με γκαρντ τύπου Νέλσον;

    Ο Λεμπρον είναι φαινόμενο στην κυριολεξία και θα έχει στο μέλλον σίγουρα τη δυνατοτητα να πάρει τίτλο.

    Εύχομαι να διαψευστείς Μάραβιτς για τους Χόρνετς και το Λ.Α. να περάσει εύκολα τους Τζαζ. Αν και το τελευταίο φαντάζει δύσκολο.

    Πάντως οι Ευρωπαίοι προπονητές από άποψη σκοπιμότητας και τακτικής στα τελευταία λεπτά είναι κλάσης ανώτεροι από τους Αμερικανους.

    Θα σε κράξουν κάποιοι αντιΝΒΑικοι για την παρακάτω πρόταση:
    «…..διεκδίκησης του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή.»!!!

    Ακόμη και αν εχει μικρύνει η ψαλίδα το ΝΒΑ είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ακόμη θυμάμαι την απογοήτευσή μου για το πάρτι που έκανε το Χιουστον και το Σαν Αντόνιο απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό. Οι διαφορές κανονισμών δεν ερμηνεύουν σε καμία περίπτωση την διαφορά που φάνηκε σε εκείνα τα παιχνίδια.

  7. sakis tzalalis said

    κάτι άσχετο και σόρι που το ποστάρω εδώ. παρακολουθώ κάτι αγώνες που έχω κατεβάσει στον υπολογιστή και έβλεπα το τζαζ-μπουλς 6ος τελικός με το καλάθι του τζόρνταν (κατά κάποιυς ιερόσυλους επιθετικό φάουλ στον ράσελ). παιδιά το έχω σε περιγραφή λατινοαμερικανική και ο τύπος είναι απίστευτος. μήπως υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιος τους ημιτελικούς σε σαραγόσα και τελ αβίβ; γάβρο-βάζελο εννοώ; είτε σε dvd είτε σε υπολογιστή. θα με βοηθούσε λίγο για αρχειακό υλικό. ακίλας έχω βρει κάτι παιχνιδάκια απίστευτα. το σόου του ρούμπιο στον τελικό Euro Under-16, τελικός κόρατς 1981 χοβεντούτ-βαλένθια, 1992 ρεάλ-παοκ, 96 παοκ-τάου, ντριμ τιμ 1992, απίστευτα πράγματα.

  8. akilas said

    Για πήγαινε λίγο στο
    http://www.all4basket.blogspot.com/
    ο Δημήτρης κάνει καλή δουλειά.

    Επίσης μέσω του μπλογκ μπορείτε να ανταλλάξετε αγώνες, ενώ και στο μέιλ galobasket@netone.gr μπορείτε να στέλνετε μέιλ για να επικοινωνήσετε με κάποιον που επιθυμείτε για παιχνίδια χωρις να είναι ανάγκη να γνωστοποιείτε παντού το μέιλ σας…

  9. petemaravich said

    To Orlando με διέψευσε και τείνω να συμφωνήσω με τον αξεπέραστο General του buzzerbeater για το ότι οι Μagic παρατάχθηκαν με όπλα από βούτυρο απέναντι στα κανόνια του Detroit. Kακά τα ψέματα, ειδικά η Ανατολική περιφέρεια κερδίζεται πάντοτε από την ομάδα εκείνη που εκτός του ταλέντου διαθέτει και το ψυχικό σθένος, αν όχι και τον κακώς εννοούμενο κ%^%^$ισμό, να κερδίσει το παιχνίδι όταν τα πράγματα σκουραίνουν. Το Οrlando, δυστυχώς, παίρνει δουλειά για την off-season από τώρα…4-1, πολύ πιο εύκολα από όσο αναμενόταν (μα, χωρίς τον παικταρά Billups έπαιζαν και πάλι δεν έχασαν….)
    O King James τα έχει βρει σκούρα στον επιθετικό τομέα απέναντι στους πολύ διαβασμένους Celtics οι οποίοι, παρά τις οικτρές εμφανίσεις του Ray Allen, δείχνουν να ελέγχουν την κατάσταση αν και βλέπω να καθαρίζουν είτε με 4-3 είτε (το πολύ) με 4-2. Σημειώστε ότι αδυνατούν να κερδίσουν εκτός έδρας και θα το πληρώσουν σίγουρα απέναντι στους εμπειρότατους Pistons. Αλλά, οψόμεθα…
    Στη Δύση, οι Jazz πέτυχαν μία κρισιμότατη νίκη και έχουν μεταφέρει όλο το άγχος στους Lakers, οι οποίοι έχουν ένα παιχνίδι do-or-die μπροστά τους. Η Utah δεν πρόκειται, κατά τη γνώμη μου, να χάσει το 6ο παιχνίδι στην έδρα της (37-4 στη regular season…) και από τον παράγοντα ΚΒ θα εξαρτηθεί ποια ομάδα θα περάσει. Το miss-match Fisher-Williams αποδεικνύεται καθοριστικό μέχρις στιγμής αλλά ελπίζουμε μάλλον όλοι ότι δε θα δούμε τις ασχημόφατσες της Utah στους Δυτικούς Τελικούς και ο ΜVP της χρονιάς θα μας χαρίσει 2 τουλάχιστον σούπερ εμφανίσεις. (4-3 οι Lakers)
    Στο άλλο ζεύγαρι, πιστεύω πως ισχύει η, αφόρητα κλισέ αλλά τόσο αληθινή, φράση που πρώτος εξεστόμισε ο Rudy Tomjanovich στο παρκέ του Summit:»Don’t ever underestimate the heart of a champion». Aυτή η μεγάλη, όσο και βαρετή, ομάδα του San Antonio θα έχει, ξεπερνώντας τoυς πολύ καλούς Hornets στα 7 παιχνίδια, μία ακόμη (μάλλον και ακροτελεύτια) ευκαιρία να διεκδικήσει το πολυπόθητο repeat.
    Καιρός να μου βγει και τίποτα…έχω ήδη θάψει άκλαφτους τους Suns και τους Magic…

  10. akilas said

    Βοστώνη: Και οι άλλοι δύο δεν πετάνε. Ο Γκαρνέτ καλύτερος βέβαια αλλά γενικά η τριάδα δεν τραβάει όσο αναμενόταν στα πλέι-οφ. Δεν ξέρω τι έχουν πάθει εκτός έδρας

    Πιτ: Βλέπεις την Γιούτα αν καταφέρει να περάσει το Λ.Α. ότι μπορεί να το πάρει;

    Από το 2-1 εκτιμούσα ότι κάποια ομάδα από Τζαζ, Κλίβελαντ, Σπερς θα σπάσει το 2-0 του αντιπάλου και ακόμη το πιστέυω. Δεν ξέρω σε ποιόν θα κάτσει η μπίλια.

    Τους Σπερς κανένας δεν τους υποτιμάει αλλά η ανείπωτη χαρά μας όταν δείχνει ότι είναι έτοιμοι για νοκ αουτ, αποτελεί μεροληπτικό οδηγό. Οι Σπερς είναι γενικά εφτάψυχοι.
    Πάντως τον Πολ δεν μπορούν να τον σταματήσουν …)

    Χαίρομαι και λίγο για την πτώση του Τζέιμς γιατί αν ο πιτσιρικάς συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό απλά θα λέγαμε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει ποτέ στο μέλλον πιο πλήρης παίκτης στην ηλικία αυτή. Έχει καιρό και ο Λεμπρον να τα κάνει και εμείς να θαυμάσουμε για κανα τριάρι χρόνια τον Κόμπε στην κορυφή του ΝΒΑ.

  11. zisis said

    Παιδιά τώρα που είναι οι 3 ημιτελικοί 2-2 θέλω προγνωστικά για τη συνέχεια (και σκορ):

    Βοστώνη – Κλίβελαντ

    Ορλεάνη – Σαν Αντόνιο

    Λ.Α.Λέικερς – Γιούτα

    Ντητρόιτ – Ορλάντο

    Ο Πιτ έδωσε…

Σχολιάστε