galobasket

Όπως λέμε καλό μπάσκετ, όπως λέμε Γκάλης…

Συνέντευξη του Παναγιώτη Γιαννάκη στην Καθημερινή(1)

Posted by akilas στο 18 Δεκεμβρίου 2007

Στο περιοδικό της Καθημερινής στις 27-28 Οκτωβρίου ο Παναγιώτης Γιαννάκης σε συνέντευξή του στον Αλέξη Γαγλία ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω ενδιαφέροντα:

«Πίστεψε με το ελληνικό μπάσκετ ακόμα αξιοποιεί τον Νίκο Γκάλη…Είναι τόσο μεγάλος ο μύθος του που ακόμα όλοι ανατρέχουμε στη φιγούρα του μέσα στα γήπεδα. Αλλά πρέπει και εσύ να θες να κάνεις πράγματα, να ασχοληθείς με τα κοινά στον ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό αθλητισμό»….

Ερώτηση : Η κόντρα των διεθνών με τον κ.Συρίγο, οι εκατέρωθεν δηλώσεις, το ζήτημα του «συνδικαλισμου» των διεθνών, όλα αυτά πόσο μπορεί να επηρέασαν το κλίμα στην ομάδα;

Οτιδήποτε συμβαίνει έξω από τις γραμμές δημιουργεί νευρικότητα στην ομάδα. Ίσως αν δεν γίνονταν όλα αυτά να είχαμε περισσότερη συγκέντρωση. Ήταν μια δύσκολη περίοδος, αλλά νομίζω ότι τελικά αφήσαμε τα χνάρια μα. Δεν παίξαμε το μπάσκετ που μπορούμε, αλλά γίναμε αισθητοί. Οι μεγάλες ομάδες εκεί δοκιμάζονται: αν παραμένουν σε υψηλό επίπεδο σε περιόδους ελλείψεων, νευρικότητας ή ντεφορμαρίσματος. Αν συνεχίζουν να ονειρεύονται. Εμείς συνεχίζουμε.

Θεωρείτε έστω και διαισθητικά ότι ο Νίκος Γκάλης δεν συμμετέχει στα κοινά του Ελληνικού μπάσκετ επειδή δεν θέλει να συμμετάσχει ή επειδή δεν του έχει γίνει μια πρόταση την οποία να θεωρεί αντάξια του ονόματός του και της προσφοράς του;

Επίσης θεωρείτε ότι η Εθνική άφησε τα χνάρια της στο Ευρωμπάσκετ ή δεν κατάφερε να σώσει την παρτίδα σύμφωνα με τον κ.Συρίγο ο οποίος θεωρούσε πριν τη λήξη του τουρνουά ότι σώσιμο της παρτίδας είναι η κατάληψη της τρίτης θέσης;

Σας επαρκεί η απάντηση αναφορικά με τον Φίλιππα Συρίγο και τα άρθρα του: «Οτιδήποτε συμβαίνει έξω από τις γραμμές δημιουργεί νευρικότητα στην ομάδα» Οι κρίσεις του κ.Συρίγου για Πόντιο Πιλάτο (αναφερόταν στον Λάζο Παπαδόπουλου) , άμυαλα παιδιά (για όλους τους διεθνείς) ……δικαιολογούν μόνο αυτήν την ΗΠΙΟΤΑΤΗ τοποθέτηση του ομοσπονδιακού προπονητή;

Ειλικρινά όχι μόνο δεν με ικανοποίησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στην συνέντευξή του αυτή αλλά πλέον πολύ φοβάμαι ότι το περίφημο κλίμα στην ομάδα έχει πάει ήδη περίπατο ή θα πάει περίπατο στο προσεχές μέλλον. Θα μπορούσα να γράφω σελίδες για το θέμα αλλά η απογοήτευσή μου είναι πλέον πιστοποιημένη!

Advertisements

6 Σχόλια to “Συνέντευξη του Παναγιώτη Γιαννάκη στην Καθημερινή(1)”

 1. gallis said

  Από ότι φαίνεται ο Νικ όταν του βρεις τα κουμπιά έχει διάθεση να ασχοληθεί και να συνεισφέρει σε συλλογικές προσπάθειες:
  http://basketblog.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=8380&Itemid=116

 2. abelokipoi said

  Ο Γιαννάκης εδώ και καιρό έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί πολιτικό λόγο, δηλαδή να μιλάει γενικά και αόριστα αλλά να μην απαντάει στα ερωτήματα, και να προσπαθεί να καλύψει τα πάντα και τους πάντες με αποθεύγματα. Αυτός ο τρόπος μπορεί για την ώρα να πουλάει στο μπλάσκετ γιατί διεφέρει και γιατί το κοινό είναι πιό «νεανικό», μακροπρόθεσμα είναι ένα πρόβλημα και θα εξηγήσω γιατί.

  Παρότι του έχει προταθεί μάλλον πολλές φορές, πιστεύω πως ο Γιαννάκης δεν θέλει να αναμιχθεί με την πολιτική κυρίως γιατί δεν «το έχει», είναι «άσχετος» επί του θέματος και ο άνθρωπος έχει αυτογνωσία. Πάντως το στυλάκι έστω και υποσυνείδητα το φοράει.

  Η κομματική/πολιτική έχει πλέον απλώσει τα πλοκάμια της στους ανθρώπους του μπάσκετ λόγω του ότι αποτελούν ορθά και επιτυχημένα κοινωνικά μοντέλα. Είναι όμως και ο κάθε επιτυχημένος μέσα στο παρκέ λογικό να καταλήγει δήμαρχος???

  Δεν ξέρω αν η πολιτική θα καταστρέψει το μπάσκετ (όπως έγινε με το ποδόσφαιρο), απλά συνήθως ότι αγγίζουν οι Έλληνες πολιτικοί αργά ή γρήγορα αλλοιώνεται, για να μην πω «σαπίζει».

 3. gallis said

  Συμφωνώ για αυτό που είπες για τον ομοσπονδιακό προπονητή και τα γενικά και αόριστα που απαντάει. Όταν π.χ. σου λέει ο πρώην υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ομάδας ότι ο Λάζος είναι Πόντιος Πιλάτος, ότι οι παίκτες της Εθνικής είναι άμυαλα παιδιά τότε πρέπει να πάρεις θέση συγκεκριμένη και όχι του στυλ έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, ΕΚΤΟΣ και αν συμφωνείς εν μέρει με τα λεγόμενα του κ. Συρίγου.

  Αυτό που ψιθυρίζεται από δημοσιογραφικομπασκετικούς κύκλους ευρέως είναι ότι ο Γιαννάκης μάλλον δεν θα ξαναπάρει τον Λάζο στην δωδεκάδα στην Εθνική οπότε μεγάλο μέρος του «προβλήματος» θα έχει ¨επιλυθεί». Δεν συμφωνώ με αυτήν την άποψη καθώς η μη θέση της Ομοσπονδίας και του Γιαννάκη καθώς και οι αντιφατικές τοποθετήσεις κάποιων διεθνών έχουν για μένα υποσκάψει το τέλειο κλίμα που μας έδιναν οι διεθνείς την εντύπωση ότι επικρατούσε.

  Για το ζήτημα πολιτικής και μπάσκετ που ανέφερες, πρόκειται για πολύ μεγάλο ζήτημα. Όπως η πολιτική μπορεί να επηρεάσει το μπάσκετ έτσι και το μπάσκετ μπορεί να επηρεάσει την πολιτική από την στιγμή που κάποιοι φορείς του συμμετέχουν στα κοινά. Δεν θεωρώ κατ ανάγκη κακό το γεγονός ότι κάποιοι μπασκετμπολίστες αναμείχτηκαν με τα κοινά και βγήκαν στο προσκήνιο. Θεωρώ άσχημο το γεγονός άνθρωποι χωρίς πολιτικό κριτήριο και αισθητήριο να πρωταγωνιστούν στην πολιτική ζωή.

  Η αίσθηση μου είναι ότι ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν φημίζεται για τον πολιτικό του λόγο, αλλά ο Παναγιώτης Φασούλας τουλάχιστον στο λεκτικό επίπεδο έχει τις προδιαγραφές να σταθεί στην πολιτική ζωή. Αν κάποιος θεωρεί ότι μόνο εξαιτίας της προηγούμενης ιδιότητάς του έγινε δήμαρχος Πειραιά είναι σεβαστή η άποψή του. Σίγουρα μέτρησε το γεγονός ότι είχε την στήριξη του Ολυμπιακού και του προέδρου του, αλλά νομίζω ότι ανεξάρτητα αν συμφωνώ με αρκετές, λίγες ή πολλές πολιτικές του θέσεις του αναγνωρίζω ότι δεν είναι από εκείνους που μόνο λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς του μπήκε στην πολιτική ζωή του τόπου.

  Επίσης επειδή τυγχάνει να γνωρίζω τον Θύμιο Μπακατσιά, ο οποίος έχει αναμειχθεί και αυτός με τα κοινά, θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά ευφυής άνθρωπος, σοβαρός και μετρημένος. Δεν γνωρίζω τι έχει καταφέρει στα κοινά αλλά θεωρώ ότι είχε τις προϋποθέσεις να προσφέρει στα δημόσια πράγματα. Το αν τα έχει καταφέρει το ξέρουν μόνο οι δημότες που παρακολουθούν τις πράξεις του.

  Αντιθέτως για μια γνωστή δημοσιογράφο από την τηλεόραση και μόνο θεωρώ ότι δεν αξίζει ούτε να παρουσιάζει την εκπομπή την οποία κάνει όχι μόνο να έχει αξιώσεις και για την Βουλή. Θεωρώ ότι έχει τρελό βίσμα αλλά και θράσος να έχει βλέψεις και για την Βουλή. Δεν λέω ονόματα..

  Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις. Η πολιτική φίλε Abelokoipi έχει από καιρό κάνει την εμφάνισή της στο μπάσκετ αλλά ίσως τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο είναι πιο έντονο και θεωρώ ότι τα κόμματα θα κάνουν ακόμη πιο δυνατά μπασίματα προς την χρυσή τωρινή γενιά . Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Παπαδόπουλος και σία θεωρώ ότι θα βολιδοσκοπηθούν εντονότατα όταν κλείσουν την καριέρα τους.

  Εγώ πάντως στηρίζω τον Λάζο Παπαδόπουλο γιατί είναι παλικάρι έστω και αν είναι παρατεταμένα ντεφορμέ γεγονός που τον κάνει ευάλωτο στους θιασώτες της μπασκετικής αποτελεσματικότητας, οι οποίοι πολλές φορές κάνουν προβολή της αποτελεσματικότητας στις εν γένει προθέσεις και πράξεις του μπασκετμπολίστα και όχι μόνο.

 4. abelokipoi said

  Παταβούκας, Μπακατσιάς, Κικίλιας, Φασούλας, Ιωαννίδης, είναι κάποιοι που μου έρχονται στο μυαλό τώρα. Γιατί όμως όλοι από το μπάσκετ??

  Δεν νομίζω πως οι μπασκετμπολίστες είναι οι μόνοι αθλητές με νοημοσύνη, τους προτιμούν λόγω προβολής του αθλήματος και των σχετικών επιτυχιών.

  Όσον αφορά τον Φασούλα, δεν αναφερόμουν σε αυτόν, παρά στον Γ. Σιγάλα, ο οποίος μας ενημέρωσε με την αποχώρησή του πως θα ήθελε να «ασχοληθεί με τον Δήμο του όπως ο Φασούλας…». Προσωπικά μου σηκώθηκε η τρίχα, από πότε κάνουμε και δηλώσεις για το ότι θέλουμε να γίνουμε δήμαρχοι στο μέλλον έτσι χαλαρά?

  Πάμε καλά, σε πιο χωριό νομίζει ότι ζούμε ο κύριος Σιγάλας? Σε ποιά στάνη νομίζει ότι απευθύνεται?

  Πρόσεξε λίγο και το υφάκι που έχει ήδη αποκτήσει ο εν λόγω κύριος…

 5. abelokipoi said

  Πάνω σε αυτό που έγραψες για τον Λάζο, θα ήταν τραγικό να μην τον πάρουν στην Εθνική λογω «συνδικαλισμού» – ενός όρου εφεύρεση των δημοσιογράφων…

  Πιστεύω πως μέσα σε όλα θέλουν να «φιμώσουν» τον Παπαδόπουλο ακριβώς λόγω της δυνητικής πολιτικής δύναμης που θα μπορούσε να αποκτήσει ένας δημοφιλής στην νεολαία παίκτης, αλλά ανεξάρτητου πνεύματος, όπως ο ψηλός, σε αντίθεση με ελεγχόμενα όργανα/στρατιωτάκια όπως ο ατάλαντος Σιγάλας.

 6. gallis said

  Δεν μου αρέσει και εμένα το στυλ του Σιγάλα και λίγο το αυταρχικό που έχει στον τρόπο συζήτησης. Έτσι τουλάχιστον το εκλαμβάνω εγώ. Επίσης από αυτά που λέει δεν νομίζω ότι μπορεί να διεισδύσει σε βάθος σε ορισμένα ζητήματα ή φαινόμενα του αθλητισμού και φαντάζομαι ότι το ίδιο και σε μεγαλύτερο βαθμό θα ισχύει και για ζητήματα διαφορετικά από τα αθλητικά.

  Ο υποθετικός αποκλεισμός (προσωπική μου εκτίμηση) του Λάζαρου από την 12 αδα της Εθνικής , αν συμβεί, θα γίνει τόσο για αγωνιστικά κριτήρια όσο και για εξωαγωνιστικά. Δημοσιογράφος που ήταν παρών στο παιχνίδι για τους πυρόπληκτους που έγινε στη Λαμία έπειτα από το Ευρωμπάσκετ είπε σε φίλο μου δημοσιογράφο ότι ο Λάζαρος μετά το παιχνίδι δήλωσε ότι τελείωσε από την Εθνική. Τον Λάζαρο έπειτα από τον αγώνα που έδωσε ουσιαστικά μόνος του από ένα σημείο και έπειτα εναντίον κάποιων δημοσιογράφων , τον εκτιμώ σε μεγάλο βαθμό. Πάντως διαφωνώ με την άποψή σου :»λόγω της δυνητικής πολιτικής δύναμης που θα μπορούσε να αποκτήσει ένας δημοφιλής στην νεολαία παίκτη» διότι έχει περάσει ασυνείδητα στη νεολαία ότι αυτοί που είναι διαρκώς αποτελεσματικοί αξίζουν και την εκτίμησή της. Από τη στιγμή που ο Λάζος δεν τράβηξε καθόλου στο Ευρωμπάσκετ η νεολαία δεν θα τον πολυαγαπήσει αφού δεν ανταποκρίνεται σε όρους αποτελεσματικότητας. Μακάρι και να λαθεύω για τον σκακιστή Λάζο.

  Φαντάζομαι πάντως ότι και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που έχουν αναμειχθεί με τα κοινά όπως ο Τάσος Μητρόπουλος και αρκετοί άλλοι φαντάζομαι. Τα δύο δημοφιλέστερα αθλήματα είναι λογικό να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να «κατακλύσουν» τον δημόσιο βίο.

  Υ.Γ.Συμφωνώ για το » το υφάκι που έχει ήδη αποκτήσει ο Γιώργος Σιγάλας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: