galobasket

Όπως λέμε καλό μπάσκετ, όπως λέμε Γκάλης…

Χάρτης της Τουρκίας με Ελληνικά νησιά στο επίσημο site του ΝΒΑ!

Posted by akilas στο 24 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ μπορείτε να δείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.infoplease.com/atlas/country/turkey.html

http://www.lonelyplanet.com/maps/europe/turkey/

http://www.travelturkey2006.com/turkey_map.htm

Αφού είδατε τους πολιτικούς ζάρτες της Τουρκίας ας δούμε και έναν διαφορετικό χάρτι. Στο επίσημο site του ΝΒΑ είχαν περιληφθεί στον χάρτη της Τουρκίας η Χίος,η Ρόδος, η Κάρπαθος, η Ικαρία, η Σάμο, η Λέσβος ! Ευτυχώς έστω και καθυστερημένα κατέβηκε ο χάρτης από τον παρακάτω σύνδεσμο.

Επίσης σχετικό άρθρο για το θέμα μπορείτε να διαβάσετε στο:http://www.enet.gr/online/online_text/c=115,id=45776000

Θεωρείτε το γεγονός αυτό συμπτωματικό, τυχαίο ή εκ προθέσεως;

Να υπενθυμίσουμε ότι το ΝΒΑ Europe live tour είναι η περιοδεία που κάνουν ομάδες του ΝΒΑ κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και η οποία στοχεύει αποκλειστικά στο άνοιγμα της αγοράς από πλευράς ΝΒΑ. Συνήθως επισκέφτονται την Ευρώπη ομάδες που έχουν στις τάξεις τους Ευρωπαίους πάίκτες, όπως για παράδειγμα το Σαν Αντόνιο του Άντονι Πάρκερ δίνει αγώνες στη Γαλλία…Φέτος θα περιοδεύσουν στην Ιταλία και στην Ισπανία οι Τορόντο Ράπτορς,οι έχουν τον Ιταλό Μπαρνιάνι και τον Ισπανό Καλντερόν στη σύνθεσή τους.

Σε μια πρόχειρη έρευνα που είχε κάνει Έλληνας δημοσιογράφος, ο οποίος γνωρίζει όλες τις πτυχές μιας τέτοιας περιοδείας, είχε υπολογίζει ότι για να καλυφθούν τα χρήματα που ζητάει μια ομάδα για δώσει ένα παιχνίδι σε μια Ευρωπαϊκή πόλη, θα πρέπει να γεμίσει ένα γήπεδο 20000 θέσεων με ένα εισιτήριο της τάξης των 200 ευρώ περίπου! Στη Μάλαγα πάντως φέτος κυκλοφορουν στην τιμή των 25 και 35 Ευρώ, στη Μαδρίτη για 2 παιχνίδια 36 και 105 Ευρώ , στην Τουρκία υπάρχουν εισιτήρια των 17, 34, 56 και 84 Ευρώ, ενώ στο Λονδίνο έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια.

Advertisements

7 Σχόλια to “Χάρτης της Τουρκίας με Ελληνικά νησιά στο επίσημο site του ΝΒΑ!”

 1. tsaros said

  Είναι προφανές ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο κατά της Πατρίδας μας. Ο χάρτης αυτός είναι η απαρχή ενός σχεδίου αρπαγής των ελληνικών νησιών απο τα τσιράκια των αμερικάνων!!!!!

 2. gallis said

  Τσάρε δεν ανέφερα οργανωμένο, αλλά στοχευμένο. Αλλά καλύτερα να μην παίζουμε με τις λέξεις, συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου στην τοποθέτηση αυτή. Μήπως το από πρόθεση είναι καλύτερα;

  Θεωρώ δύσκολο να πιστέψω ότι δημιουργός του χάρτη, όταν τον ζωγράφιζε να μην ήξερε ή να μην είχε την ανάγκη να ρωτήσει ποιά είναι τα σωστά σύνορα της Τουρκίας. Ας υποθέσουμε ότι έκανε ένα λάθος στην περίπτωση της Τουρκίας. Στις άλλες όμως χώρες έπεσε διάνα. Μάλλον θα είναι καλύτερος γνώστης της Ιταλικής ιστορίας αλλά και της Ιπσανικής! Η υπόθεση πάντως σηκώνει αρκετή κουβέντα και δεν έχει να κάνει η αρχική τοποθέτηση του άρθρου με εθνικιστικές κορώνες. Μπορεί όντως να έγινε κατά λάθος. Απλά δυστυχώς τις περισσότερες φορές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία τα περισσότερα «λάθη», με ή άνευ εισαγωγικών, γίνονται εις βάρος μας, είτε αυτά είναι μια δήλωση είτε μια εμπλοκή είτε είτε είτε.

  Και επίσης έχω επιφύλαξη ως προς το τυχαίο λόγω του συγκεκριμένου site το οποίο είναι το επίσημο του ΝΒΑ ενός αθλητικοοικονομικού κολοσσού, ο οποίος σε όλα τα άλλα επίπεδα, εκτός από τους χάρτες, λειτουργεί στην εντέλεια και ακόμη και το στατιστικό λάθος εκλείπει από τις πρακτικές του. Και καλά άντε να κάνει κάποιος λάθος ένα νησί, αλλά εδώ κοκκίνισε το «μισό» Αιγαίο. Η Κύπρος πάντως του γλίτωσε!

 3. undertaker lord of darkness said

  Πρέπει να αφήσουμε τις εθνικιστικές κορώνες και να δούμε τί συμφέρει το έθνος.Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε έθνος και εθνικισμό.Το μεν πρώτο ιδεατόν το δε δεύτερο καφρίλα από τις χειρότερες.
  1)Οι Αμερικάνοι θέλουν το Αιγαίο να μοιραστεί όχι επειδή είναι οι κακοί του πλανήτη και θέλουν να τελειώσουν το «κάλλιστον τών εθνών»-εμάς.Πιστεύω ότι αν το ήθελαν θα το είχαν κάνει μέχρι τώρα.Θέλουν οι πετρελαικές τους εταιρίες να εκμεταλλευθούν τα πετρέλαια και να γίνει το Αιγαίο ουδέτερη ζώνη.Τώρα ότι το Αιγαίο θα μολυνθεί μάλλον δεν τους νοιάζει.
  2)Το εν λόγω περιστατικό βεβαίως είναι προβοκατόρικο και στημένο.Στην διεθνή σκακιέρα υπάρχουν και τα μέσα προπαγάνδας.Όταν για τον οποιονδήποτε λόγο οι Αμερικανοί θελήσουν να γλείψουν εμάς, θα δεις από το CNN ρεπορτάζ για Έλληνες στον Πόντο και θα νομίζεις ότι ο Λιακόπουλος έγινε διευθυντής του CNN.
  Τώρα μετά από όλα αυτά πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν έχουμε εξωτερική πολιτική όχι γιατί δεν έχουμε ικανούς πολιτικούς αλλά γιατί δεν υπάρχει ενιαία εξωτερική πολιτική.Οι Τούρκοι έχουν,ζητάνε συγκεκριμένα πράγματα και δίνουν συγκεκριμένα ανταλλάγματα.Εμείς το μόνο που ζητάμε είναι στήριξη για να εκλεγούμε.Δεν έχουμε συγκεκριμένη πολιτική-αιτήματα-προσφορές για ανταλλάγματα.Χαρακτηριστικό είναι περιστατικό σε δεξίωση στις Η.Π.Α όπου μεγαλοπαράγοντας του εκεί Ελληνικού λόμπι παραπονέθηκε στον Κλίντον για άκρατο φιλοτουρκισμό και απάντησε ότι εδώ και χρόνια δεν έχουμε διατυπώσει συνολικά σαν έθνος τί ακριβώς θέλουμε.Άλλα ζητάει η μία κυβέρνηση άλλα η άλλη έστω κι αν είναι του ίδιου κόμματος.Και αναρωτήθηκε ποιόν ακριβώς να ακούσει.Μήπως πρέπει να στείλουμε μηνύματα και στα 5 κόμματα να κάτσουν και να διαμορφώσουν ενιαία εξωτερική πολιτική;Το Αιγαίο θα είναι Αιγαίο είτε Ελληνικό είτε Τουρκικό.Αν είναι Αμερικάνικο της ΒΡ και της SHELL θα είναι θάλασσα χωρίς ψάρια.
  ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ
  R.I.P.

 4. gallis said

  Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας διακατέχεται από το σύνδρομο του φόβου ενάντια στην Τουρκία. Το γεγονός αυτό δίνει πάτημα στους γείτονες να ζητάνε όλο και περισσότερα και στο τέλος να παίρνουνε και κάτι. Λέγε λέγε θα μείνει και κάτι.

  Η λογική του δίνω παίρνω υπάρχει στην διπλωματία και δυστυχώς εμείς δεν βλέπω να παίρνουμε και τίποτα γενικά.

  Επίσης διακατεχόμαστε από αίσθημα φόβου και απέναντι στις ΗΠΑ. Για παράδειγμα οι Τούρκοι είχαν το θάρρος πρόσφατα να μην «δώσουν» τις βάσεις τους στις Η.Π.Α. αφού αυτό δεν τους συνέφερε τη δεδομένη χρονική στιγμή. Εμείς φοβόμαστε γενικά να σκεφτούμε ότι θα μπορούσαμε να πουμε ένα όχι αντίστοιχο. Μια μόνο φορά είχε ΈΛληνας πολιτικός την παρρησία να πει στους Τούρκους το αν κάνετε αυτό(περίπτωση υφαλοκρηπίδας) πάμε για πόλεμο.

  Θα αντιτείνει κάποιος πώς θέλεις πόλεμο; Όχι επουδενί και όλος ο Ελληνικός λαός φαντάζομαι ότι συμφωνεί σε αυτό. Απλά κάποιες στιγμές πρέπει να προβάλλουμε και μια αντίσταση να δείξουμε ότι δεν τρέμουμε σε οτιδήποτε.

  Εδώ και στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. είχαμε για ένα διάστημα προσπαθήσει να γίνουμε το άρμα γείτονας προς τον δρόμο της Ευρώπης χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Όλα αυτά για την Ελληνοτουρκική φιλία και μόνο, ενώ την ίδια ώρα οι αερομαζίες στο Αιγαίο μαίνονταν. Εκτίμησε κανείς τις συνέπειες της ένταξης της Τουρκίας στην Ελλάδα; Στους μηχανισμούς αποφάσεων;

  Το ζήτημα δεν εξαντλείται σε τρεις παραγράφους και επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι το Ελληνικό λόμπι στις Η.Π.Α. δεν είναι και από τα πιο άγια όπως τουλάχιστον ακούγεται. Αναφορικά με το αίσθημα φόβου που νοιώθουμε, θέλω να αναφέρω μια έρευνα που έγινε ταυτόχρονα σε Τουρκία και Ελλάδα και η οποία έδειξε ότι οι Έλληνες θεωρούν σε συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό σαν πρωταρχικό «εξωτερικό» πρόβλημα την Τουρκία σε αντίθεση με τους Τούρκους οι οποίοι κατατάσσουν πρώτα το Κουρδικό και έπειτα διάφορα άλλα «εξωτερικά» προβλήματα συμπεριλαμβανομενου και της Ελληνικής γειτνίασης

 5. greekalert said

  http://www.greekalert.com/2007/09/nba.html ο χάρτης κατέβηκε

 6. HF said

  Σίγουρα η αμφισβήτηση των συνόρων αποτελεί μια πρόκληση, που σε άλλες εποχές θα οδηγούσε μεχρι και σε παύση διπλωματικών σχέσεων.
  Αλλά το περίεργο της συγκεκριμένης περίπτωσης είναι πως έγινε από την ιστοσελίδα του ΝΒΑ. Οπότε δημιουργούνται κάποιες απορίες όσο αφορά την πρόθεση της πράξης αυτής, δηλαδή καταρχήν ποιος ευθύνεται για την ενέργεια αυτή. Αν οι Αμερικάνοι συμβουλεύονται κάποιον φορέα τουρκικης προέλευσης για να δείξουν τα σύνορα της Τουρκίας, ή αν ευθύνονται οι ίδιοι οι Αμερικάνοι.
  Στην πρώτη περίπτωση τα πράγματα είναι σχετικά απλά αφού γνωρίζουμε τις τάσεις των σημερινών Τούρκων να προσβάλλουν οτιδήποτε ελληνικό στοιχείο, ακόμα και τα σύνορα (Ίμια). Οπότε μπορεί να έδωσαν εσκεμμένα τον χάρτη για δημιουργία κάποιας αναταραχής. Που σημαίνει πως το Υπουργείο Εξωτερικών θα έπρεπε να προβεί σε κάποια ενέργεια τουλάχιστον.
  Αν στην περίπτωση που η κίνηση αυτή προήλθε από τους ίδιους τους Αμερικάνους τότε βλέπουμε πως τα πράγματα αλλάζουν. Υπενθυμίζοντας πως οι ΗΠΑ έχουν δώσει ποσά τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Τουρκία με σκοπό την εξομάλυνση των σχέσεων τους (Συγραφή βιβλίων με σημαντικές περικοπές – Προώθηση διακρατικών συμφωνιών – Κουμπαριές) τότε η κίνηση αυτή υποδηλώνει πρόσθετη πίεση στις Ελληνικές Αρχές.
  Χωρίς βέβαια να γνωρίζω τα εσωτερικά της γείτονος, αμφιβάλλω αν ασκούνται οι ίδιες πιέσεις. Σε συνδυασμό με την στάση του ΟΗΕ ως προς την ονομασία των Σκοπίων, μήπως η ενέγεια αυτή αποτελεί πρόσθετη πίεση για την διευκόλυνση συμφερόντων που συσχετίζονται με τον ελλαδικό χώρο?
  Βεβαια όλα αυτά ίσως είναι λάθος στην περίπτωση που ο χάρτης σχεδιάστηκε χωρίς πρόθεση λάθος

 7. gallis said

  Έχω ειλικρινά όλη την καλόπιστη κριτική να δεχθώ το λάθος. Απλά να ήταν ένα νησί εντάξει ζωγραφίστηκε λάθος. Όλα τα άλλα αυτός που ανεβάζει τον χάρτη πώς τα έβαψε κόκκινα; Κατά τύχη; Κατά έναν πρότυπο χάρτη; ρωτώντας τους Τούρκους;….Είναι δύσκολο να κάνεις 5 συσσωρευμένα λάθη ειδικά σε έναν οργανισμό που στις διαδικασίες του ακόμη και το στατιστικό λάθος λείπει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: